Deel dit artikel
-

Ontslagen bij distributiecentrum De Bijenkorf

Bij De Bijenkorf verdwijnen 143 banen omdat het warenhuis zijn eigen distributiecentrum sluit. De activiteiten zullen worden gebundeld met die voor de webshop en uitbesteed aan een externe partij.

Dat maakte het warenhuis, onderdeel van Selfridges Group, vanmiddag bekend. Met een verklaring aan de pers spreekt het bedrijf de intentie uit om per medio 2019 de huidige twee distributiecentra samen te voegen tot één nieuw distributiecentrum en die uit te besteden.

Er worden gesprekken gevoerd met Ingram Micro. Dat is de huidige eigenaar en operator van het distributiecentrum van webshop deBijenkorf.nl.

In de huidige situatie worden de winkels van de Bijenkorf bevoorraad vanuit het eigen distributiecentrum in Woerden. De online orders worden afgehandeld in het distributiecentrum van Ingram Micro in Waalwijk. Eén centrale voorraad stelt het bedrijf in staat om sneller en efficiënter te werken.

Voor 143 getroffen medewerkers is een goed sociaal plan opgesteld.

De Bijenkorf verwacht in de komende jaren met zijn webwinkel dermate hard te groeien dat de werkgelegenheid in de distributie op termijn met ongeveer driehonderd banen toeneemt tot achthonderd banen.

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond