Deel dit artikel
-

Ontslagen onvermijdelijk bij Talpa, RTL consolideert digitale content

Talpa Network gaat afslanken en neemt afscheid van 6 procent van de contracten met een onbepaalde tijd. De enorme terugval van de advertentiemarkt vraagt om een gezonde balans tussen kosten en toekomstige inkomsten, zo laat het bedrijf donderdag weten.

Talpa heeft nadrukkelijk besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie.

Verschillende overnames zouden in een rustig en natuurlijk tempo geïntegreerd worden tot een geheel. De omvang van de huidige crisis dwingt echter dit integratieproces te versnellen, zegt Talpa.

Naast vaste contracten zal ook een aantal freelance-overeenkomsten niet worden verlengd.

Bovenop deze maatregelen levert het directieteam van Talpa Network 20 procent van het salaris in.

RTL Nederland gaat RTL-content op het gebied van nieuws, actualiteiten en entertainment consolideren.

Later deze maand wordt stapsgewijs de content van de apps en websites van RTL Z, Bright, VTBL, Eigen Huis & Tuin en RTL 7 Darts tijdelijk ondergebracht bij RTLnieuws.nl. De content is daar terug te vinden onder kopjes, zoals Tech, Sport, Lifestyle en Economie. Tegenover Emerce bevestigt RTL dat de site Bright als zodanig gaat verdwijnen, ‘maar niet het merk’.

De losse programmawebsites gaan tijdelijk over naar RTLXL.nl.

RTL verwacht in het eerste kwartaal van 2021 het gehele aanbod, inclusief de online activiteiten van RTL Boulevard en RTL Nieuws, onder te brengen in het nieuwe platform RTL.nl. Videoland, Buienradar en Evajinek.nl blijven naast RTL.nl bestaan.

Volgens woordvoerster Kim Koppenol gaat het niet om een bezuinigingsoperatie, maar wordt de versnippering aangepakt. Dat RTL onlangs heeft besloten om kritisch te kijken naar het doorzetten van tijdelijke en freelance contracten staat hier los van.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tom

“Talpa heeft nadrukkelijk besloten geen gebruik te maken van de NOW-regeling of enig andere vorm van overheidssubsidie.”

De reden is dat er dan volgens de NOW-regeling geen ontslagen mogen vallen bij Talpa. De vraag is dan ook waarom Talpa kiest om mensen te ontslaan in plaats van de mensen aan te houden gedurende de crisis en gecompenseerd te worden door de overheid.

Volgens mij speelde er al voldoende bij Talpa om mensen te ontslaan en is gebruik maken van de NOW-regeling puur uitstel van wat nog moet gebeuren…mensen ontslaan vanwege tegenvallende resultaten.

Daarbij 20% salaris inleveren.. Dat lijkt veel… maar stel dat deze bescheiden directie slechts 150.000 euro per persoon per jaar zou vangen… dan gaat het salaris nu naar 120.000 euro. Ja het is een gebaar nu mensen hun baan kwijt raken, maar staat in het niets van mensen die nu een baan moeten zoeken om hun gezin te onderhouden gedurende een crisis.

Wellicht was ontslag onvermijdelijk op termijn. Maar door gebruik te maken van de NOW regeling had men in ieder geval gezinnen de crisis door kunnen helpen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond