Deel dit artikel
-

Ook Scour in handen van platenmaatschappijen

De run op de uitwisseldiensten lijkt te zijn ingezet. Na Napster is ook het zieltogende Scour onder handen genomen. Listen.com , een muzieksite gesteund door een aantal platenmaatschappijen, betaalt vijf miljoen dollar voor Scour's systeem.

Weer lijkt Bertelsmann de winnaar; ook BMG, de maatschappij van Bertelsmann, is aandeelhouder in Listen.com. Overigens is de overgang nog niet zeker; de Amerikaanse mededingingsautoriteiten moeten het bankroet van Scour nog bekijken. Ook loopt er, net als in het geval van Napster, nog een rechtszaak die Scour in de legaliteit moet dwingen.

De vier grootste collega's van Bertelsmann zijn overigens verbolgen over de stap van Bertelsmann om Napster onder haar hoede te nemen, schrijft de Financial Times. En dat terwijl Bertelsmann de anderen heeft uitgenodigd ook een aandeel te nemen. Eén van de partijen noemt de samenwerking 'een pr-stunt zonder inhoud'. De ophef van de maatschappijen is niet goed te verklaren: met het binnenhalen van Scour doen zij immers hetzelfde. Naast de grote labels bezit ook Madonna's maatschappij Maverick een deel van Listen.com.

De uitwisseldienst van Scour was zeer populair bij consumenten. Op de site konden ondermeer video's en muziek worden uitgewisseld, wat op grote schaal gebeurde. De directie van Scour wist de dienst echter niet te gelde te maken. Hoe de technologie van Scour precies geïmplementeerd dient te worden, weet Listen.com-baas Bob Reid nog niet. In een gesprek met Cnet zei hij wel dat de dienst er 'anders uit gaat zien'. Ook hij bekijkt, net als Bertelsman en Napster, de mogelijkheden van een abonnement voor consumenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond