Deel dit artikel
-

Oost-Nederlandse regio’s slaan handen ineen op gebied van AI

The Economic Board van de regio Arnhem-Nijmegen, met Wageningen, Twente Board en Oost NL slaan de handen ineen voor een Artificial Intelligence-strategie voor Oost-Nederland.

Lifeport (het innovatienetwerk van de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen) en Twente hebben al een ambitieuze agenda op het gebied van AI. Met deze bundeling van krachten kan Oost-Nederland naar eigen zeggen een substantiële bijdrage leveren aan de AI-innovatiestrategie van Nederland. Ook zorgt het voor een sterke nationale en internationale positie, biedt het kansen om in Europa fondsen te werven en ontsluit het beter kennis voor het bedrijfsleven, zodat (Oost-)Nederland haar concurrentiepositie vergroot.

In Oost-Nederland houden ruim 170 bedrijven, voor een groot deel MKB, zich actief bezig met de ontwikkeling van AI-toepassingen. Het gezamenlijk formuleren van een Oost-Nederlandse propositie en strategie op het gebied van AI zorgt ervoor dat nationale en Europese middelen dichterbij komen, zoals nieuwe EU-programma’s Digital Europe en Horizon Europe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond