Deel dit artikel
-

Tweehonderd miljoen voor weer een Amazon-opkoper

Nog een Europees werkende opkoper van verkopers op marktplaatsen als Amazon dient zich aan. Start-up factory14 steekt de kop op met een budget van tweehonderd miljoen dollar.

Het vanuit Luxemburg werkende bedrijf maakt bekend dat het groeigeld heeft opgehaald. Het gaat om een klein deel venture capital en een groter stuk venture debt, zoals hier beschreven voor Techcrunch.

Deelnemende partijen zijn Dmg Ventures (de vc-tak van Daily Mail Group), DN Capital, VentureFriends als geldschieters en Victory Park Capital dat ook als lener optreedt.

Het geld zal factory14 gebruiken om verkopers op marktplaatsen te kopen. Het gaat daarbij om verkoperaccounts op bijvoorbeeld Amazon waarbij de eigenaar de rechteneigenaar is over de handelswaar. De eerste overname vond, in de vorm van ed Pro Bike Tool, reeds plaats.

Andere Europese opkopers zijn partijen als Razor Group, Branded, SellerX en Berlin Brands Group. Die werken allemaal van uit Duitsland. De eerste vanuit Nederland werkende partij ging vorige week van start onder de naam Dwarfs. Dwarfs heeft werkkapitaal van 75 miljoen euro. Het totaal aan beschikbaar vermogen voor het opkopen van verkoperaccounts in Europa ligt, voor zover nu bekend, rond de miljard euro.

Foto door Cedric Letsch op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond