Deel dit artikel
-

Oprichter BAS Group wil bedrijf terugkopen

Steven Bakker, de oprichter van BAS Group, wil zijn bedrijf terugkopen van de huidige eigenaren. Dat schrijft FD vanochtend. BAS Group vroeg vrijdag uitstel van betaling aan voor al zijn dochters MyCom, Dixons en iCentre.

Bakker werd door de belangrijkste financiers ING en ABN eerder dit jaar op een zijspoor gezet. Inmiddels heeft hij laten weten interesse te hebben om zijn oude bedrijf terug te kopen, met steun van grote leveranciers.

Voorwaarde van de overname zou moeten zijn dat ‘hij de ruimte krijgt om zijn innovatieplannen alsnog door te voeren’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap Kweetniet

Vroeger was Dixons en gelieerde bedrijven, welke viel onder de vlag van Vendex-KBB, onder met name de bezielende leiding van Harrie van Veen (CFO)een topbedrijf met 32 MIO EBIT. Het concern werd in stukjes verkocht en naar men fluistert werd het Dixons concern met 100% geleende guldens gekocht door de heren Emanuel en Kampsteeg die precies op tijd de ellende over deden aan een gerespecteerde persoon met goede naam Steven Bakker, die met enig onderzoek toch had moeten weten, dat in een tijd waarin bricks worden vervangen door clicks een dergelijke omvangrijke deal – los van de vraag of iemand mogelijk ooit geld wist te verdienen aan een deal met voorgaande eigenaren, maar die kennis ontbreekt mij – niet kon leiden tot succes. Vaak willen ondernemers hun verlies niet erkennen maar tenzij het om € 1,- gaat zou ik Steven willen adviseren “denk aan die ezel en de welbekende steen”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond