Deel dit artikel
-

Oprichters verkopen aandelen Vakantieveilingen.nl

Twee van de drie oprichters van Emesa, eigenaar van sites als Vakantieveilingen.nl en InpakkenenWegwezen.nl, verkopen hun aandelen aan investeringsmaatschappij Oakley Capital Investments.

Voor hoeveel Dirk Jan Koekkoek en Michael van Beers hun aandelenpakket in de online reisverkoper van de hand doen is niet bekend gemaakt. Het gaat om zestig procent van het bedrijf. De overige veertig procent blijft in handen van de derde oprichter Marcel Beemsterboer en het zittende management.

“We zijn Emesa in 2004 begonnen en het groeide al snel uit tot een autonoom bedrijf. Michael Beers en ik waren al niet meer actief bij het bedrijf betrokken”, zegt Dirk Jan Koekkoek. “We starten graag bedrijven en bouwen die met onze expertise over online marketing uit”.

Emesa heeft naar eigen zeggen een wekelijks bereik van 4 miljoen Nederlanders. E-mail is daarbij de voornaamste route naar de Nederlanse consument. De websites verwerken jaarlijks ruim 63 miljoen bezoekers per jaar bezocht. “Via de Emesa websites komen meer dan 5% van de vakantieboekingen in Nederland tot stand”, luidt de claim.

Om de beoogde internationale expansie te financieren ging de zittende directie van Emesa een aantal kwartalen geleden op zoek naar een financiële partner. Die vonden ze in het beursgenoteerde Engelse Oakley Capital Investments.

Koekkoek wendt het nieuwe kapitaal met zakenpartner Van Beers aan om zelf bedachte concepten, of die van derden, uit te werken. Dat doen ze vanuit hun incubator eFuture in Hilversum. Efuture is mede-eigenaar van de online kinderkledingzaak Happybee en probeert met Live@ een positie te betrekken in de evenementenbranche.

Foto: pocholapantera (cc)

Deel dit bericht

10 Reacties

Frits

Bedragen graag.

Erwin Boogert - Emerce

In een van de allereerste zinnen van de tekst staat dat er over het verkoopbedrag geen uitspraken zijn gedaan. Speciaal voor extra belangstellende mensen als jij heb ik er nog eens expliciet naar gevraagd, maar zonder resultaat. Je zou de rapportages van Oakley in de gaten kunnen houden te zijner tijd. Wellicht geven verklappen die iets.

Stijn Kruijssen

Dirk Jan en Michael, gefeliciteerd!

Het FD heeft trouwens wel wat interessante cijfers:
http://www.fd.nl/artikel/21767677/britse-investeringsmaatschappij-koopt-vakantieveilingen-nl

Erwin Boogert - Emerce

Dank Stijn, ik voeg ze hieronder toe voor geïnteresseerden:
“Emesa heeft 100 werknemers in dienst en boekte in 2010 meer dan € 100 mln aan consumentenbestedingen. De brutowinst bedroeg meer dan € 13 mln.”

Tjeerd Kramer

Erwin Boogert - Emerce

Dank Tjeerd. Ze krijgen dus leningen van de nieuwe eigenaar (OCL): “As part of the transaction, OCL will provide €15.4m of senior and mezzanine financing.” [modus: speculatie] Dat zou aansluiten in de buitenlandse groeiplannen [/speculatie]

Taaf von Brucken Fock

waar ons wk penaltyspel in 2004 wel niet allemaal toe heeft geleid?! 🙂

Heren, gefeliciteerd!!

Vincent Heidinga

Gefeliciteerd mannen!

Omdat veel mensen denken dat email dood is, is het extra leuk om dit regeltje (met typefoutje) uit bovenstaand bericht te lezen: “E-mail is daarbij de voornaamste route naar de Nederlan(d)se consument”

JJ

Totaal iets van 40 mln… 2x 16 mln gaat naar oprichters

muts

oplichters of oprichters?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond