Deel dit artikel
-

Opstelten kan even niets met zorgen over deelleveringen

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ter implementatie van de Richtlijn Consumentenrechten aangenomen. Tot ontevredenheid van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. De zichttermijn voor de consument wordt zo onnodig lang. Maar de minister kan even niet anders.

Thuiswinkel.org maakt zich al een tijdje zorgen over een nieuwe regel die bepaalt dat de bedenktermijn van klanten pas ingaat bij levering van een laatste artikel bij bestelling van meerdere zaken, ook als die artikelen geen onderling verband met elkaar hebben. Dit staat in een wetswijziging die de Europese Richtlijn Consumentenrechten in Nederland implementeert. Na bekrachtiging van de wet in de Eerste Kamer treden de regels op 1 juli 2014 in werking.

Over deelleveringen vroeg Kees Verhoeven (D66) de Minister van Veiligheid en Justitie om in orde te maken dat de herroepingstermijn niet ingaat bij levering van het laatste product uit één bestelling als producten niet tegelijk geleverd worden.

Minister Opstelten (VVD) zegt weliswaar oog te hebben voor de zorgen van de branche, maar kan nu niets doen, ‘omdat de richtlijn op dit punt duidelijk is en geen ruimte laat voor andere uitleg.’

Eerder kaartte het kabinet de gewraakte regels al aan in Brussel, maar het vragen om een vervroegde evaluatie is kwestie van een goede timing, aldus Opstelten. Zodra een gelegenheid tot evaluatie zich aandient, zal het kabinet scherp kijken naar deze regel, zo is de toezegging. Eerder pleitte Thuiswinkel.org in een brief aan Eurocommissaris Kroes voor herziening van een aantal regels uit de Richtlijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Snap het probleem niet. Het is volledig in het voordeel van de klant. Dus snap het probleem van thuiswinkel.org niet, welke er ook voor de klant is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond