Deel dit artikel
-

‘Orange heeft KPN in vizier’

Het Franse telecomconcern Orange zou interesse hebben in KPN. Dat meldt The Wall Street Journal. Orange is op dit moment nauwelijks actief op de Nederlandse markt, behalve met Orange Business Services.

Het Mexicaanse telecombedrijf America Movil (AMX) wil af van zijn pakket aandelen in KPN, en dus is er alvast een mogelijkheid voor Orange om zich als aandeelhouder in te kopen.

Behalve KPN zou Orange ook het Belgische Proximus op het oog hebben. Mogelijk gaat de Belgische overheid een deel van zijn belang in het voormalige staatsbedrijf verkopen.

Orange, het voormalige France Telecom, is al enige tijd op het overnamepad. Het onderhandelt volgens Bloomberg ook met Bouygues over de overname van telecom- en media-activiteiten. Daarnaast zouden gesprekken zijn gevoerd met Telecom Italia. Orange heeft beide overnamegeruchten ontkend.

Orange is een vrij groot bedrijf met 170.000 werknemers, waarvan het merendeel in Frankrijk zelf werkt. In België heeft het een belang in Mobistar en in het Verenigd Koninkrijk is Orange medeaandeelhouder van EE.

KPN is na het afstoten van zijn Duitse en Belgische activiteiten een potentiële overnamekandidaat geworden voor partijen die de Nederlandse markt willen betreden. Dat de telecommarkt de komende tijd flink wordt opgeschud staat vast. T-Mobile heeft zijn Nederlandse tak in de etalage gezet.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond