Deel dit artikel
-

Orde van Advocaten ontdekt sociale media

Nederlandse Orde van Advocaten (de Orde) zoekt een social media-expert. Die wordt verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategie voor sociale media en de praktische uitvoering ervan.

De saaie advocatuur, ongeveer de enige beroepsgroep die de fax nog in stand houdt, wil kennelijk met de tijd mee. De Orde zoekt een sociale media specialist, zo blijk uit advertenties.

De Orde wil complexe beleidsvraagstukken naar eigen zeggen ‘feilloos doorvertalen’ naar tweets en online berichten. Via Twitter, LinkedIn, Facebook en de eigen website.

De orde lijkt sociale media echter ook te willen gebruiken voor het analyseren van meningen. ‘Je polst hoe over bepaalde vraagstukken wordt gedacht. Je reageert op vragen aan de Orde, je initieert discussies, je vraagt actief om input en durft ook te prikkelen met kritische stellingen. Je doet dit alles in lijn met de algehele communicatie- en organisatiestrategie.’

De kandidaat moet minimaal communicatie of rechten op WO-niveau hebben gestudeerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Anne Hoekstra

De snelle reporter die dit artikeltje heeft geschreven, is er blijkbaar niet van op de hoogte dat de fax nog steeds een belangrijk middel is om snel met de rechtbanken te kunnen communiceren — die overigens net zo min saai zijn als de advocatuur.

Redactie Emerce

Inderdaad heel snel: 14400 baud per seconde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond