Deel dit artikel
-

Organisatie Olympische Spelen: ‘Niet twitteren a.u.b.’

De organisator van de Olympische Spelen, vraagt toeschouwers in Londen om liever niet te twitteren tijdens wedstrijden. De telecomsignalen verstoren de tv-uitzendingen.

Met de opening van de Spelen had het IOC geen problemen. Er was voor gezorgd dat de mobiele operators voldoende backupcapaciteit boden voor de 80.000 bezoekers die wilde twitteren, sms’en en updaten. Het waren de twee miljoen bezoekers van het wielrennen voor de mannen die zaterdag wereldwijd voor problemen zorgden. Ook de vrouwenrace gisteren had er last van.

De miljoenen toeschouwers verstoorden met hun mobieltje namelijk de gps-antennetjes op de fietsen van de renners. Daardoor kwam informatie over de tijden van de individuele renners niet bij de Mart Smeetsen van de wereld en dus niet bij het publiek. Tijdens beide wegraces konden de commentatoren niets over de onderlinge verschillen tussen renners vertellen.

De organisatie van de Spelen vraagt de toeschouwers nu vriendelijk of ze enkel willen twitteren als dat noodzakelijk is. Ze weet dat ze digitale communicatie niet kan verbieden, maar hoopt niet het slachtoffer te worden van het enthousiasme van de fans.

Foto: Mark Ireland (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

Vaag verhaal!

KJ de Groot

Wilt u svp niet toeteren tijdens de voetbalwedstrijd? Anders zijn de presentatoren niet zo goed hoorbaar op tv. Alleen toeteren als het echt niet anders kan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond