Deel dit artikel
-

Outfittery met 3D-mannenscanners op tournee

Online mannenkledingwinkel Outfittery gaat in Duitsland op tournee met 3D-mannenscanners om er uiteindelijk honderden te installeren. Mannen kunnen zich voor kledingadvies laten scannen op drukke locaties in en rondom steden.

Het gaat hier om een soort pashokjes waarin mannen hun kleren gewoon kunnen aanhouden. Het omkleden, het passen, gebeurt op een later moment in de comfortabele thuisomgeving.

Outfittery ontwikkelde met de technische universiteit van München een ‘doos’ waarin passanten zich kunnen laten scannen. De computer rekent vervolgens uit welke kledingmaten de man heeft. Hij krijgt die details per e-mail opgestuurd, wat voor Outfittery vervolgens een lead is voor een potentiële klant.

In Duitsland gaan de moderne pashokjes tussen maart en september op tournee naar onder meer Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keulen en Stuttgart. Tegen het einde van het jaar worden de honderden 3D-scanners voor vast geïnstalleerd in grote Duitse steden. Zo luidt het plan nu alvast.

Voor Duitsland klinkt dit als een heel vooruitstrevend concept om op te wachten. Voor de Nederlander is deze belofte al werkelijkheid in Utrecht. Outfittery testte het technische concept van de 3D-scanner tegenover de ingang van de MediaMarkt.

De kledingwinkel wil zich van andere webshops onderscheiden door zich allereerst enkel op mannen te richten. Op basis van hun maten en wensen krijgen zij op verzoek dozen met kledingsuggesties opgestuurd. Wat ze niet willen houden, mag retour.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond