Deel dit artikel
-

Overname TradeDoubler door AOL gaat niet door

Een aandeelhouder van TradeDoubler heeft gisteren een bod van America Online (AOL) op TradeDoubler verworpen. AOL wilde met de koop van het pan-Europees opererende affiliate marketingbedrijf TradeDoubler een stevige positie verwerven op de Europese online advertentiemarkt.

AOL sloeg vorig jaar een andere koers in, en transformeerde van internetprovider naar online uitgever. AOL bracht een bod uit van 900 miljoen dollar.

TradeDoubler is een Zweeds bedrijf met vestigingen in heel Europa. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rotterdam en heeft 23 medewerkers. In totaal heeft het bedrijf 385 mensen in dienst. Affiliate marketing is de belangrijkste activiteit van het bedrijf.

Volgens Jeroen Kramer, algemeen directeur TradeDoubler Benelux, waren er al enige tijd geruchten dat Amerikaanse partijen geïnteresseerd zijn in TradeDoubler. "Wij zijn aantrekkelijk voor Amerikaanse partijen omdat we actief zijn op de gehele Europese markt," aldus Kramer.

De overname van TradeDoubler kan alleen doorgaan als meer dan 90 procent van de aandelen van het beursgenoteerde bedrijf van de hand wordt gedaan. Het Zweedse pensioenfonds Alecta dat gisteren aankondigde het bod niet te aanvaarden, heeft volgens Kramer 10,1 procent van de aandelen in handen. Het bestuur van TradeDoubler had aandeelhouders geadviseerd met het bod in te stemmen. Alecta vond het bod van AOL te laag.

Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk, meent Kramer. "Het kan alle kanten opgaan. AOL kan met een hoger bod komen of misschien gaan andere partijen zich er nu mee bemoeien." Een overname door een grote partij als AOL zou Kramer een geweldige ontwikkeling vinden. "Dan worden we een echte wereldspeler."

De koers van de aandelen TradeDoubler steeg gisteren eerst met 10 procent, nadat bekend was geworden dat AOL een bod had uitgebreid. Toen bekend werd dat Alecta de overname tegenhield steeg de koers nog eens met 5 procent tot 32 dollar.

Flinke winststijging TradeDoubler
TradeDoubler maakt later deze maand winst- en omzetcijfers bekend over 2006. Volgens Kramer zijn omzet en winst flink gestegen afgelopen jaar. TradeDoubler noteerde over de eerste drie kwartalen winststijgingen tot wel 260 procent. In 2005 haalde het bedrijf een omzet van 117 miljoen euro.

Affiliate marketing is de belangrijkste activiteit van TradeDoubler en is goed voor 80 tot 90 procent van de totale omzet van het bedrijf, zegt Kramer. Het aandeel van affiliate activiteiten moet de komende jaren echter wel kleiner worden volgens de baas van TradeDoubler Benelux. TradeDoubler ziet in Nederland M4N, Daisycon en Zanox als belangrijkste concurrenten.

Andere vormen van online marketing waar TradeDoubler zich mee bezighoudt zijn onder meer zoekmachinemarketing, leads- en clickcampagnes en pay per call.

Deel dit bericht

3 Reacties

Eduard Blacquie

Kasper Katje

[quote]Een overname door een grote partij als AOL zou Kramer een geweldige ontwikkeling vinden. "Dan worden we een echte wereldspeler."[/quote] Wanneer dat mede zou inhouden dat grote amerikaanse merken sneller het netwerk gaan inzetten voor promotie in Europa dan zou dat helemaal mooi zijn.

Richard

Hallo Kasper, wat doe jij hier? Moet jij de Goudeuro leden niet het geld uitbetalen dat jij ze schuldig bent? We wachten al maanden op jouw uitbetalingen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond