Deel dit artikel
-

Overname van QXL Ricardo verwacht

Het aandeel van internetveiling QXL Ricardo steeg vorige week substantieel. Dat noopte het bedrijf ertoe te bevestigen dat het benaderd is voor een overname.

In een vorige week uitgegeven verklaring bevestigt het in Engeland gevestigde en verhandelde QXL Ricardo dat een derde partij belangstelling heeft de internetveiling over te nemen. Of het bedrijf actief op zoek is naar een overname houdt de leiding in het midden. "Er kan een overnamebod komen, of niet."

QXL Ricardo was in Nederland bekend als Veiling.com tot het werd overgenomen door de Duitse online veiling Ricardo in 2000. In datzelfde jaar fuseerden QXl.com en Ricardo tot QXL Ricardo, een bedrijf dat het in west-Europa nooit kunnen winnen van eBay, dat zich in Europa inkocht met de overname van iBazar in 2001.

De restanten van Ricardo.nl werden in het voorjaar van 2006 verdeeld tussen Marktnet en Funda.

QXL Ricardo is in Nederland niet meer actief. In het voorjaar van 2007 trok de veiling een nieuwe bestuursvoorzitter aan van de Duitse retailgigant KarstadtQuelle. Christian Unger richtte zich met de internetveiling op Scandinavië en, vooral, op oost-Europa. Uit de in oktober gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt de omzet afgelopen jaar te zijn gegroeid met ruim 60 procent. Het merendeel daarvan is afkomstig uit het voormalig Oostblok.

Wie de belangstellende overnemer is, meldt QXL Ricardo niet. De Engelse krant Times sluit niet uit dat eBay QXL Ricardo wil kopen om zijn positie in het oosten van Europa en Rusland te willen verstevigen, een gebied waar het amper nog actief is.

Bron foto: Existenst (CC) 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond