Deel dit artikel
-

Veiling.com nu helemaal overgenomen door Ricardo

Veiling.com is via een aandelenruil volledig in handen gekomen van het Duitse Ricardo.de AG , dat in januari al een belang van 40% nam.

Directeur Marc de Hond wil niet zeggen hoeveel de deal waard is: 'Er zijn wel indicaties van, maar die zullen door Ricardo te zijner tijd bekend gemaakt worden in een kwartaal- of jaaroverzicht.' In januari heeft Veiling.com al een principe-accoord ondertekend met Ricardo. De bestaande aandeelhouders hebben toen 40 procent aandelen verkocht aan Ricardo.

De Hond geeft verschillende redenen voor de deal. De voornaamste reden om met Ricardo in zee te gaan is de kapitaalbehoefte van Veiling.com. 'We hebben ook veel geld nodig om reclame te maken. Je kunt dan gaan kiezen: of een venture capitalist of in zee gaan met een bedrijf dat dezelfde belangen heeft. Wij kozen voor het laatste. Ricardo kwam op ons het meest overtuigend over en dit bedrijf heeft ook goede groeimogelijkheden op Europees niveau.'

Dat de beurskoersen in januari beduidend hoger stonden dan nu , heeft volgend De Hond geen invloed op de deal. 'Als de aandelen in januari in het bezit van Veiling.com waren gekomen, waren we nu ook geconfronteerd met een lagere beurswaarde,' aldus De Hond. De site van Veiling.com opereert inmiddels onder de naam Ricardo.nl. Het huidige management blijft aan.

Deel dit bericht

1 Reactie

rob troostwijk

Voor u gelezen bij Ricardo Duitsland: "Steigern Sie mit vielen HUNDERT Bietern gleichzeitig bei unseren AUFREGENDEN Live-Auktionen." Nou, dat belooft waten dus vol verwachting op naar Ricardo.nl, waar men dagelijks moe maar tevreden rond het tafelvoetbalspel staat en nog nahijgt van al dieopwindende levende-veilingen. Dat valt behoorlijk tegen. Zelfs op de fraaie boeken 'De roos in het congacglas' of 'De kolibri fluisterd' (niet mijn spelling) wil niemand bieden. Al dat moois en geen Hond wil het hebben. rob  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond