Deel dit artikel
-

Overnames Vente Privée in Italië, Spanje en Zwitserland

Winkelclub Vente Privée breidt zijn Europese marktpositie uit met de overname van Privalia en Eboutic.

Daarmee breiden de Fransen hun marktpositie uit in Italië, Spanje en Zwitserland. Privalia komt uit Italië en is ook actief in Spanje, als marktleider, en Eboutic is een partij uit Zwitserland. Privalia is sinds kort ook actief in Brazilië en Mexico.

We zijn bijzonder tevreden ons te kunnen aansluiten bij de bedenker van het model van online uitverkopen. Dankzij dit partnerschap zullen we sneller kunnen groeien en ons aanbod kunnen uitbreiden naar nieuwe sectoren, en daar profiteren onze leden van mee,” vertellen oprichters Lucas Carne en José Manuel Villanueva.

Over de toekomst van hun Zuid-Amerikaanse activiteiten wordt in het persbericht niet gesproken. Van Vente Privée is wel bekend dat het zich tot op heden puur als Europese partij positioneerde.

Beide overgenomen bedrijven zitten op de markt van de flash sales (uitverkopen) sinds circa 2007.

Vente Privée deed vorig jaar nog een voor Nederland goed zichtbare overname, die van Vente Exclusive. De Nederlandse titel van Vente Privée is opgegaan in Vente Exclusive, dat vanuit België ook in Nederland opereerde.

Topman van modeconcern Jacques-Antoine Granjon: “We stellen vast dat de Europese markt versnipperd is maar tegelijkertijd voldoende rijp is voor wederzijdse toenaderingen die ons in staat stellen om een optimale ervaring aan te reiken, die specifiek is afgestemd op elk van onze doelmarkten. Deze investeringen komen er dus op een sleutelmoment in de ontwikkeling van de markt.”

Eind 2009 deed even de speculatie de ronde dat Amazon Vente Privée wilde kopen. In 2010 kocht Amazon uiteindelijk BuyVIP. Dat is nu actief in Spanje, Italië en Duitsland. Vente Privée heeft in al die landen sterke marktposities.

In 2014 boekte Granjon een omzet van 1,7 miljard euro.

In mei 2007 nam investeerder Summit Partners (e-commerceportfolio) een belang van twintig procent in Vente Privée. Eind 2013 stapte het staatsinvesteringsfonds van Qatar in.

Foto: LeWeb (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond