Deel dit artikel
-

Oxboard voor de laatste kilometers

We moesten natuurlijk meteen aan de Segway denken, maar deze Oxboard lijkt daarvan een lichte variant. Zonder stuur. Ondanks de hoge fun-factor, ligt de focus op praktische vervoerstoepassingen voor een brede doelgroep.

Met een snelheid van 15 kilometer per uur en een actieradius van 20 kilometer, vervult de Oxboard een voorheen nog niet ingevulde transportbehoefte voor ‘de laatste kilometers’, zoals de weg van het treinstation naar kantoor.

Het Oxboard bestaat simpel gezegd uit een plank met twee wielen en is uitgerust met vier gyroscopen die op de honderdste millimeter nauwkeurig de balans corrigeren. De gebruiker kan voor- en achteruit rijden, bochten maken en 360 graden om zijn as draaien. Leun je naar voren, dan rijd je naar voren, leun je naar achteren, dan rijd je naar achteren.

Het Oxboard is 60 centimeter breed en weegt 11 kilo. De accu is binnen twee uur weer opgeladen en de gebruiker kan daarna 15 tot 20 kilometer rijden met een maximum snelheid van circa 15 kilometer per uur. Een indicator geeft het accuverbruik aan en rubberen stootbumpers bieden extra bescherming tijdens het gebruik.

Amerikaanse vinding weer zeker? Nee, de fabrikant komt gewoon uit Eindhoven. Het eerste Oxboard is afgelopen week overhandigd aan de Nederlandse coureur Tom Coronel.

Deel dit bericht

3 Reacties

Thom van de Donk

Beste Frank,

Er zijn namaak modellen in omloop. Deze zullen kwalitatief niet voldoen aan de Oxboard en zullen ook erg snel mankementen laten zien. De gevoeligheid van de Oxboard zorgt ervoor dat men de Oxboard volledig naar eigen controle kan besturen. De Oxboard is gemaakt van de beste materialen en daarom ook beter, schokbestendig en iets duurder.

kris

Wie zegt dat oxboard de eerste is die ze heeft uitgebracht?, er zijn wel degelijk chinese modellen die de aan de zelfde kwaliteit voldoen aan oxboard.

Oxboards worden volgens mij ook in China geproduceerd, maar dat durf ik niet met 100% te zeggen.in ieder geval de onderdelen zeker! elektromotor en mainboard. Er zijn ook veel chinese varianten die niet aan de kwaliteit kunnen tippen en dat zijn er natuurlijk een stuk meer.

Een paar voorbeelden zijn http://www.uwheels.com en http://www.phunkeeduck.com en http://www.iohawk.com, phunkeeduck zijn 1499,00 dollar retail. ik vind dat als jullie een vergelijking maken bij Emerce dat wel gedaan moet worden met meerdere modellen in verschillende prijs categorieën!

het lijkt wel een Advertorial,

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond