Deel dit artikel
-

Partyscene.nl test tickets op mobiel

Partyscene.nl is een test gestart met het verspreiden van toegangsbewijzen via de mobiele telefoon. Tweehonderd bezoekers aan het dance-evenement Powerzone hebben een ticket gekregen in de vorm van een SMS-bericht, de barcode waaruit dit bericht bestaat geldt als entreebewijs. CMG werkt mee aan de test.

Partyscene.nl wil met twee pilots bekijken of het verkopen van mobile tickets aanslaat bij de doelgroep. De verkoop van tickets voor Powerzone, dat op 26 december wordt gehouden, is de eerste test. De tweehonderd deelnemers aan de proef krijgen hun ticket via sms toegestuurd in de vorm van een barcode, deze wordt bij de kassa met een speciale scanner gescand. Als voordeeltje voor de deelnemers aan de proef is er een korting van 50 procent op de toegangsprijs.

Voor de verkoop wordt gebruik gemaakt van het product Mobile Ticketing van CMG . Eerder dit jaar startte ook vervoersmaatschappij NoordNed met de verkoop van treinkaartjes in de vorm van een sms-bericht met een barcode. Het werkt hiervoor eveneens samen met CMG. Kopen van het kaartje bij NoordNed kan via internet of een telefoonnummer, waarna op de mobiele telefoon het treinkaartje ontvangen wordt. Conducteurs hebben scanners om het kaartje te controleren.

Begin volgend jaar zal ook betaaldienst Moxmo betrokken worden bij de test, zeggen Partyscene.nl en CMG. Moxmo laat mensen afrekenen via de mobiele telefoon. Tickets kunnen dan ook direct betaald worden via de mobiele telefoon. De sms met de barcode wordt dan verzonden zodra de betaling is verricht.

Partyscene.nl gaat de mobiele tickets onder de aandacht brengen met behulp van internet, e-mail en flyers. In maart 2003 worden de resultaten van de pilots verwacht.

Deel dit bericht

7 Reacties

Eelco Zwart

Leuke ontwikkeling, maar je moet wel zorgen voor een goed opgeladen batterij van je mobiel 🙂

johan

gaat het eindelijk gebeuren…op zich lijken me dit wel de juiste partijen. cmg voor de technische realisatie, moxmo voor de mobiele betaling en partyscene voor het uin de markt zetten van. ben benieuwd wat hieruit gaat komen.

Raymond Garnier

Wat is Neerland toch een achterlopend land, in Zweden kan men al twee jaar lang diverse zaken betalen met de prtable telefoon, je kan er kaartjes mee betalen in een bioscoop, een taxi bestellen, bij aankomst de kosten daarvan betalen etc. Zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen. Een simpele sms truc met bevestigings sms'n is de truc. Dit zijn allang achterhaalde ontwikkelingen, en CMG denkt wat nieuws te hebben. Misschien is het een idee eens om ons heen te kijken en niet altijd zelf het wiel uit te willen vinden.

kevin

Raymond, is CMG bezig het wiel opnieuw uit te vinden of hebben ze gewoon goed om zich heen gekeken!?

Raymond

Ik was gelijk heel erg enthousiast bij de eerste berichten over deze dienst. Een goed systeem en het werkte nog ook! Ik heb persoonlijk meegewerkt aan deze pilot (Kaartje "besteld" via Partyscene.nl) en deze laten scannen bij discotheek the Powerzone. Een goed werkend systeem, ik kon zo naar binnen. Dit in tegenstelling tot een ander systeem wat getest werd. Een omslachtig systeem met geprinte kaarten en legitimatieplicht. Nu is het echter al weer een tijdje stil omtrent dit onderwerp. Ik kan mij persoonlijk niet voorstellen dat dit systeem geen opvolging krijg, aangezien ik het persoonlijk goed vond functioneren. Is er misschien iemand van de redactie of een van de bezoekers die meer gehoord hebben over de volgende stappen van dit systeem, want ik wil vaker kaarten kopen met mijn mobiel.

Dimenn

Het kan allemaal wel erg leuk zijn maar het moet ook iets extra's brengen. Wat men doet is sms-verkeer opgang brengen en daarmee wordt geld verdiend. Het is natuurlijk ook mogelijk om een deur, tourniquet of controlepunt te passeren door middel van het "bellen" van de deur. Aan de hand van het caller ID kun je dan al dan niet toegang verlenen. En dat kost niets want het GSM modem hoeft niet op te nemen. Veel mensen beschikken over een GSM maar er kleven ook wat nadelen aan. Voor mobiel betalen is in Nederland geen standaard, er zijn verschillende aanbieders en bij iedere aanbieder werkt het in combinatie met eerst geld storten en daarna kan je mobiel betalen. Daarnaast moet je dat kreng altijd mee nemen, en ik weet niet of je wel eens op zo'n feest geweest bent maar ik vraag mij af waar de gemiddelde vrouw haar mobieltje laat. Natuurlijk spreekt het tot de verbeelding en het kan heel erg handig zijn, maar volgens mij moet dan eerst het mobiele betalingsverkeer beter worden.

Kasper Katje

"Daarnaast moet je dat kreng altijd mee nemen, en ik weet niet of je wel eens op zo'n feest geweest bent maar ik vraag mij af waar de gemiddelde vrouw haar mobieltje laat." Dat vroeg ik mij bij de eerste geluiden van dit experiment ook al af en niet eens alleen opgaand voor de vrouwen. Hoeveel mensen ken ik niet die juist uit voorzorg hun GSM thuislaten wanneer men gaat stappen. Verder ben ik ook van mening dat in het algemeen betalen via je mobiel veel te laat op de markt wordt gebracht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond