Deel dit artikel
-

Paypal test wegwerpkredietkaart

eBay-dochter Paypal brengt een digitale bankkaart op de markt waarmee consumenten veilig kunnen webwinkelen omdat er een ‘wegwerpnummer’ wordt gebruikt bij online transacties. De dienst is niet enkel veiliger maar stelt Paypal in staat om de concurrentie met Google Checkout aan te gaan.

Van de online kerstinkopen heeft Paypal niet meer kunnen profiteren met zijn zogeheten Virtual Debit Card. De digitale wegwerpkaart kwam op 27 december uit en is vooralsnog enkel te gebruiken door Amerikanen. De lancering van de digitale kaart, in de vorm van een downloadbaar computerprogramma, markeert het begin van een proef door Paypal waarmee ze het gebruik van de nieuwe kaart uittest.

Hoeveel testers de kaart, of eigenlijk het computerprogramma dat fungeert als kaart, hebben aangevraagd is niet bekend. De debet card werkt vooralsnog enkel samen met Master Card-kredietkaarten als tegenrekening.

Gebruikers kunnen de Virtual Debit Card trekken bij een webwinkel door een icoon in Internet Explorer aan te klikken. Zo blijkt uit Paypals uitleg. Dat icoon staat in verbinding met de Paypal-software en genereert een kredietkaartnummer dat 24 uur geldig is. Het kaartnummer lijkt een authentiek Mastercard-nummer en wordt geaccepteerd door webwinkels in en buiten de VS. Het kaartnummer is fictief en slechts tijdelijk gekoppeld aan het werkelijke kaartnummer van een consument. Er geldt een dagelijkse bestedingslimiet aan de kaart.

Het kaartconcept is niet nieuw, want wordt in Amerika ook al toegepast door Visa en MasterCard. Voor Paypal is een verlengstuk van zijn dienstverlening en niet in het minst een techniek om de beveiliging op te schroeven. Dieven hebben niets aan de gestolen kaartnummers en indien toegepast op grote schaal kan het een wapen zijn in de strijd tegen phishingaanvallen richting Paypal-klanten.

Eind september 2006 had Paypal 123 miljoen gebruikers, een aantal dat in een jaar tijd met 41 procent toenam. Paypal, een dochterbedrijf van veilingbedrijf eBay, noteerde in het derde kwartaal van 2006 een 350 miljoen dollar, eveneens een jaargroei van 41 procent.

Google knaagt zacht aan de marktpositie met de in juni 2006 gelanceerde internetkassa Checkout. Webwinkeliers kunnen zich tot Google wenden om een uniforme internetkassa in te richten tegen concurrerende tarieven. Checkout accepteert de bekendste kredietkaarten. Consumenten kunnen bij Google Checkout nu betalen met zowel hun eigen kredietkaartnummer als het nummer dat via Paypal Virtual Debit Card wordt verstrekt, waarmee Paypal klantverlies kan voorkomen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Marcel

Niets vernieuwends en al door tientallen andere bedrijven in het buitenland getroduceerd. Onbegrijpelijk waarom er nog niemand in Nederland mee bezig is. Links:- Cahoot, http://www.cahoot.co.uk- Entropay, http://www.entropay.com- Webcertificate.com, http://www.webcertificate.com

niek van dijk

In Nederland is wel degelijk al een bedrijf hiermee actief: IC Company. De wwwbon, die -veel- te vroeg, want al in 2000, werd gelanceerd kon je kopen met je creditcard, en met de -per email toegestuurde- code kon je bij behoorlijk wat webwinkels betalen. Je hebt wel gelijk met je stelling dat Paypal absoluut niet iets nieuws of vernieuwends brengt.

Marcel

Hoi Niek, Dat is niet helemaal hetzelfde: bij Paypal (en de andere door mij genoemde bedrijven) krijg je een uniek CREDITCARDNUMMER met een beperkte geldigheid. Het voordeel hiervan is dat je ermee kunt betalen bij elke internetwinkel die betalingen met een creditcard ondersteunt. En dat zijn er nogal wat, wereldwijd. Waar jij op doelt is een VOUCHERCODE die alleen in te wisselen is bij een zeer beperkt aantal deelnemende internetwinkels. Concepten die werken met vouchercodes zijn erg moeilijk van de grond te krijgen omdat het aantal internetwinkels dat wil meewerken aan (weer) een andere betalingsstandaard steeds beperkter wordt (de meesten hebben het nu wel gezien met de verschillende betalingsmethoden – alleen Ideal slaat nog aan). Een concept dat inhaakt op een reguliere – allom gerespecteerde – betalingsmethode (nl. de creditcard) heeft zeker toekomst en daarom verbaast het mij nog steeds dat geen enkel Nederlands bedrijf dit tot nu toe heeft opgepakt. Dus, ondernemers?

rene leuverink

Hallo, Ik ben ook opgelicht via mijn creditcard, ze hebben een ID-diefstal gepleegd op internet en hebben tot mijn handtekening vervalst. Ik heb aangifte gedaan bij de politie, maar door bekenden van E-bay kwam ik erachter dat het de UK en USA al de normale misdaad is, om het gehele ID van je te kopieeren. De Postbank heeft dit in behandeling, en ze hebben me tot nu toe keurig behandeld. Paypal, ook betrokken bij deze betalingen zijn een stel schurken, die ondanks alle aanwijzingen van fraude, mij verbannen hebben en mijn handel en wandel op internet (postzegels kopen/verkopen) een te groot risico vinden, en mij daarom hun diensten weigeren! Dat is pas een dictatuur!!! In afwachting van nieuwe ontwikkelingen, hou ik jullie op de hoogte. De krant van wakker nederland heeft inderdaad belangstelling, maar ik wacht af. Fraudebedrag CA. 18.000,00 euro! 😮    Groeten Ebaytopper

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond