Deel dit artikel
-

Paypal wil minder afhankelijk zijn van eBay

Tweederde van de transacties van Paypal verloopt via eBay, terwijl van de tophonderd e-commercebedrijven er slechts twintig de online betalingsdienst ondersteunen.

Paypal wil af van deze afhankelijkheid van zijn moederbedrijf. Onderdeel van de strategie om meer op eigen benen te gaan staan is een overeenkomst met de Royal Bank of Scotland, die het bedrijf binnenkort bekend gaat maken, zo vertelde Carl-Olav Scheible van Paypal UK aan Times Online.

De dienst gaat onder de paraplu van betalingsmethoden van Worldpay vallen, de internetdivisie van RBS. Daarnaast zal Paypal zich op gebieden richten waar het zich voorheen weinig tot niet manifesteerde. Zo zal deze week Monarch Air-lines als merchant customer toegevoegd worden, waarmee de eerste stap op reisgebied in Groot-Brittanië gezet wordt.

Na de overname door eBay, in 2002, trok Paypal zich terug uit de markt van internetgokken. De Amerikaanse wet verbiedt een terugkeer naar deze lucratieve branch maar volgens Scheible zullen internetgokkers in andere landen de dienst wel weer als betalingsmethode kunnen tegengekomen. ‘We werken alleen met de top van de kansspelbedrijven’, aldus Scheible, waarbij hij Ladbrokes en Betfair als voorbeeld noemde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond