Deel dit artikel
-

Peerby ‘vol’ na eerste dag crowdfundingsactie

Spullendeeldienst Peerby zocht drie ton nieuw groeigeld via crowdfunding en had het geld in no time binnen. Toen belangstellenden de conceptactiepagina op OnePlanetCrowd zagen trokken ze al massaal de portemonnee.

Vanochtend is de crowdfundingactie formeel van start gegaan en toont de wervingspagina dat het gezochte kapitaal al binnen is. Twee keer zelfs. Het uiteindelijk streefbedrag is nu gesteld op 1,5 miljoen euro. Onder dat hoogste spaardoel ligt een aantal subdoelen.

Directeur Daan Weddepohl haalde er al een: met het half miljoen dat binnen is kan hij uitbreiden naar tien nieuwe steden in Nederland. Als de teller de 750.000 euro aantikt, gaat Peerby naar Londen. Alles boven het miljoen wordt gebruikt om Amerikaanse activiteiten op te tuigen.

Investeerders kunnen vanaf 250 euro instappen op een converteerbare lening met een couponrente van 6 en 8 procent. Die geeft bij een venture capital ronde recht op aandeelcertificaten. Een Series A-ronde is het doel na deze publieksactie.

“Om onze groeiambitie waar te maken willen we, na een succesvolle Amsterdamse pilot, ons duurzame verdienmodel als eerste uitbreiden naar de rest van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. We beginnen telkens in de hoofdsteden van een land, om vervolgens meer grote steden aan te sluiten.”

Geld verdient het bedrijf met de nieuwe leendienst Peerby Go. Daarbij lenen buren elkaar geen spullen maar verhuren ze onderling. Huurder en verhuurder krijgen hiermee ook wat meer zekerheden. Peerby Go is actief in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Dat Peerby zich tot de crowd wendt en niet tot aandeelhouder Sanoma ligt niet in het feit dat Sanoma Ventures zijn investeringsactiviteiten staakt. “Al lange tijd willen we crowdfunden, simpelweg omdat het bij het karakter van Peerby past. Alleen hadden we nog geen businessmodel en waren er elke keer al genoeg investeerders geïnteresseerd. Nu met Peerby Go hebben we dat wel en kunnen we duidelijker aangeven wat het ons kost en oplevert als we in nieuwe steden lanceren“, aldus een woordvoerster.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond