Deel dit artikel
-

De Persgroep wil Wegener overnemen

De Persgroep heeft een bod van 245 miljoen euro uitgebracht op het Britse mediaconcern Mecom, het moederbedrijf van Wegener.

Er is is al overeenstemming bereikt met De Persgroep over de voorwaarden voor het bod. Inmiddels heeft het Belgische bedrijf ook al ruim 44 procent van de uitstaande aandelen Mecom toegezegd gekregen.

Met Wegener krijgt de Persgtoep een groot aantal regionale kranten als de Gelderlander, het Brabants Dagblad en de Twentsche Courant Tubantia in handen. Naast Wegener is Mecom ook eigenaar van Media Groep Limburg. In totaal bestaat het crossmediaal portfoli uit zeven regionale dagbladen, ruim 150 lokale huis-aan-huiskranten, speciale uitgaven, e-nieuwsbrieven en diverse online en mobiele nieuwssites. Niettemin hebben deze titels het moeilijk. Mecom rapporteerde in april voor Nederland een daling in reclameomzet van twintig procent.

Wegener claimt 96 miljoen impressies van het online netwerk en ruim een half miljoen unieke bezoelers voor de lokale nieuwssite deWeekkrant.nl.

In april wilde Wegener lokale marketingdiensten lanceren die concurreren met DTG. Bedrijven uit het MKB kunnen er terecht voor websites, SEO-diensten en internetreclame voor bedragen vanaf honderd euro per maand.

Het is niet duidelijk of De Persgroep ook verder wil met de Deense uitgeverij Berlingske Medi. Dit mediabedrijf – het op een na grootste in Denemarken – heeft naar eigen zeggen belangen in ‘print, web, web-tv en smartphones’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond