Deel dit artikel
-

Pérukel koopt OTS terug

Oprichter Hans Pérukel koopt betaalfacilitator OTS Nederland (gedeeltelijk) terug van telecombedrijf Ringrosa. Hij vond een aantal investeerders die hem willen helpen OTS weer op de kaart te zetten. Met name het feit dat het bedrijf 'virtueel stil lag' heeft Pérukel doen besluiten het terug te kopen. Welk bedrag met de koop is gemoeid is niet bekend gemaakt.

In april 1999 nam RingRosa OTS (Online Transaction Systems) voor in totaal 3,8 miljoen gulden over van Pérukel. Daarna kwam er volgens hem de klad in. Ook RingRosa wilde weer van het bedrijf af, omdat het toch niet bij de kernactiviteiten lag. OTS Nederland had toen nog slechts een handjevol klanten op de site staan, maar een aantal daarvan was niet tevreden of opgestapt.

Pérukel, die inmiddels ook uitgever is van het nieuwe IPO magazine: "Het pleit voor het systeem dat er maanden niets gebeurde maar de transacties gewoon doorgingen. Het is een robuust stukje software. Verder lag het bedrijf stil en was een aantal klanten ontevreden. Daar gaan we nu eerst mee praten. Of ze gaan met ons door of we nemen op een nette manier afscheid. Daarnaast hebben wij nog een aantal klanten in de portefeuille."

Voor hoeveel Pérukel het heeft gekocht wil hij niet zeggen. "Ik heb een groep investeerders gevonden die er geld in willen steken. Daarnaast zijn mijn bedrijf en RingRosa de aandeelhouders. RingRosa houdt 15 procent, de rest is verdeeld tussen de investeerders en mij."
Pérukel ambitieus: "We gaan eerst zes vacatures opvullen. De markt kan zijn borst natmaken. Het oudste online betaalsysteem komt terug."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond