Deel dit artikel
-

Philips en Yahoo samen in Streamium TV

Yahoo gaat een belangrijk deel van de programma's leveren voor Streamium TV, een nieuw product dat Philips gisteren introduceerde tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De televisie kan draadloos gegevens overbrengen van pc's en andere apparaten met behulp van het Wifi-protocol.

Streamium TV is de opvolger van een hifi-systeem van Philips, dat al langer op de markt is en volgens hetzelfde concept is ontwikkeld. Daarbij kan de consument zich abonneren op internet radiostations. Het geluid wordt dan via een breedbandverbinding (kabel of ADSL) draadloos naar de hifi-installatie overgebracht.

Streamium TV doet hetzelfde, maar dan met beeld. De technologie werd vorig jaar al eens gedemonstreerd op een persbijeenkomst in Noordwijk aan Zee, maar was toen nog geen product. Binnen enkele maanden wordt Streamium TV in elk geval aan de Amerikaanse markt aangeboden.

Het gaat om een 23 inch breedbeeld LCD televisie die beeld in het MPEG 1 en MPEG-formaat weergeeft. Volgens Philips gaat het om bijna-DVD-kwaliteit. Behalve video kunnen ook Mp3's en Jpeg foto's worden getoond die op een pc staan. De gebruiker selecteert de bestanden of de programma's uit een menu.

Philips lichtte de samenwerking met Yahoo gisteren in Las Vegas niet toe. Evenmin werden prijzen voor het toestel en de diensten bekendgemaakt.

Streamium TV maakt als zodanig deel uit van Connected Planet, de strategische visie achter een portefeuille van consumentenproducten en technologieën waarmee consumenten (draadloos) toegang kunnen krijgen tot digitale toepassingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond