Deel dit artikel
-

Phishing-praktijken flink toegenomen

Het aantal phishing-aanvallen is in de maand januari ten opzichte van de maand december flink toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de 'Anti-Phishing Working Group' (APWG). Er werden 12,485 nieuwe phishing e-mails verzonden in de maand januari. Dat is 42 procent meer dan in de maand december.

Bij phishing worden nep e-mails naar nietsvermoedende mensen gestuurd. Vervolgens wordt geprobeerd om bij diezelfde mensen creditcard- en bankgegevens los te peuteren.

Het aantal websites dat phishing-methoden ondersteunt nam in de maand januari toe tot 2560, een stijging van 47 procent ten opzichte van de maand ervoor. De APWG heeft de indruk dat het aantal pc’s dat het slachtoffer is geworden van een phishing aanval ook aan het stijgen is.

Met name financiële instellingen zijn nog steeds het slachtoffer van phishing-aanvallen. Van de negen behoorden acht in ‘gekaapte’ merknamen toe aan financiële instellingen. “Partijen die zich schuldig maken aan phishing blijven zich kennelijk uitgeven voor partijen uit de financiële sector om vertrouwen te wekken bij slachtoffers,” zegt de hoogste man van de APWG, Peter Cassidy.

Een gemiddelde phishing-site is 5,8 dagen actief. In de Verenigde Staten (goed voor 32 procent) zijn de meeste te vinden, gevolgd door China (13 procent) en Zuid-Korea (10 procent).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond