Pieter Knabben boekte 88.000 onzichtbare apps af
De Duitse justitie heeft beslag gelegd op een rekening van de veroordeelde ondernemer Pieter Knabben. Die zou 19,95 euro van 88.000 rekeningen hebben afgeboekt voor een app die niemand kent en zo 1,7 miljoen euro hebben buitgemaakt.
Knabben figureerde maandag in het VARA-programma Rambam, waar hij verklaarde dat het allemaal om een misverstand ging. Geld voor zijn telecombedrijf Bridge Telecom moet door de Commerzbank in Lingen per abuis op zijn persoonlijke rekening zijn gestort. De Commerzbank ontkent dat er een fout is gemaakt, en zegt dat alleen de rekeninghouder zelf geld kan overboeken.
Het gaat om de Petrus Egidius K. Mobile App die op geen enkele site is te vinden en door de slachtoffers ook helemaal niet is besteld, zo zeggen zij. Sommigen hebben niet eens een mobiele telefoon. Hoe Knabben en partner aan hun rekeningnummer zijn gekomen is niet duidelijk, al schijnt het om verouderde gegevens te gaan. De Duitse justitie is een onderzoek gestart.
Knabben wordt al jaren door allerlei media omschreven als meester-oplichter. In 1993 werd zijn naam in verband gebracht met handel in XTC. In 2000 verdwee achter de Belgische tralies wegens het innen van een valse cheque van drie miljoen gulden.
Als insolventiedeskundige werd hij in 2008 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens bedrieglijke bankbreuk, oplichting en valsheid in geschrifte.
De naam Bridge Telecom dook al eens eerder op. Met deze firma wilde hij in 2010 telefoonkaarten verkopen aan gedetineerden. De stichting Gedeco, voluit Stichting Landelijke Gedetineerdencommissie, klaagde vervolgens dat Knabben het idee van hen had gestolen.
Eind 2010 zocht het bedrijf investeerders voor uitbreiding van zijn mobiele-telefonieplatform. In het Parool plaatste het bedrijf een advertentie voor een emissie van vijftig converteerbare obligaties van euro 50.000 per stuk. Bridge zou het allemaal anders gaan doen: ‘Geen dure leasebakken, geen idiote bonussen aan onder de maat presterende managers.’
Overigens bleef Knabben op de achtergrond vanwege zijn omstreden reputatie. Bridge Telecom ging vorig jaar failliet. ‘De enige bron van inkomsten van de vennootschap lijkt de teruggave omzetbelasting”, concludeerde de curator.
De afgelopen maanden verlegde Knabben zijn werkterrein naar Duitsland. Daar richtte hij behalve Bridge Telecom Arthur Anderson Unternehmensberatung op, dat maar een letter verschilt van het bekende advieskantoor. Bridge Telekom zat in een kantoor in het Duitse Lingen, maar is inmiddels actief in Düsseldorf.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
4 Reacties
BiBop
De slager bij ons in het dorp (Son & Breugel) heeft ook nog een rekening openstaan van Pieter & Loes, geleverd BBQ vlees werd NOOIT betaald.
Harry
harry
22 apr, 2012 – 01:46 Pieter Knabben is een echte oplichter.
Een en ander kan ik toelichten indien gewenst uit eigen ervaringen.
Ik ben opgelicht voor 3500 euro.
Nooit 1 cent gezien.
faillissement fraude is ook een activiteit van hem.
Antonie
Wie o Wie kan mij vertellen of Pieter Knabben veroordeeld is in Duitsland
En wat is zijn veroordeling geworden..hoe veel jaar heeft deze boef nog te gaan???
BVB MIJN DANK MET VRIENDELIJHKE GROET ,…ANTONIE.
rudy
WATCH OUT IN 2022 !! I REST MY CASE !!!
https://pieter-knabben-oplichter-charlatan.info
https://pieterknabben.info
Online feiten, bewijzen en onderzoek naar de criminele activiteiten van Pieter Knabben