Deel dit artikel
-

Pieter Zwart (Coolblue) verkozen tot innovatiefste e-commerceprofessional

Zojuist is bekendgemaakt dat Pieter Zwart, CEO en medeoprichter van Coolblue, is verkozen tot de meest innovatieve e-commerceprofessional van 2016.

De toplijst met meest innovatieve e-commerceprofessionals van Nederland wordt dit jaar voor het achtste achtereenvolgende jaar gepubliceerd en bestaat uit e-commerceprofessionals van Nederlandse bodem.

Het gaat hierbij om personen die het vak in het afgelopen jaar vooruit hebben gebracht door de grenzen ervan op te zoeken dan wel de online business nieuwe impulsen te geven. Van vernieuwende webshops tot grensverleggende e-commerceconcepten.

De uitreiking vond plaats tijdens de tweede editie van Emerce E-commerce Live! Het e-commerce event van Nederland met een dag lang content rondom e-commerce. Presentaties, round tables, demo’s en netwerken in de Beurs van Berlage Amsterdam.

De definitieve top 10 is bepaald door lezers van Emerce magazine en de online nieuwsbrief.

De top 10 van de Emerce E-commerce 10 is dit jaar als volgt:
1 Pieter Zwart – CEO & Medeoprichter Coolblue 49,6%
2 Michiel Muller – Oprichter Picnic 20,6%
3 Daniel Ropers – Managing Director bol.com 14,8%
4 Selma Postma – General Manager AH Online 12,4%
5 Patrick Hurenkamp – Oprichter Bloomon 11,5%
6 Jochanan Bax – CEO & Oprichter Bax-shop 7,5%
7 Rogier van Camp – CEO & Oprichter Leapp 5,8%
8 Laurens Groenendijk – CEO & Medeoprichter Treatwell 5,4%
9 Michael Bouland – Managing Director Nederland Foodora 4,3%
10 Barry van Ruiven – Directeur Media Markt Nederland 2,4%

(Note: Er kon eenmalig worden gestemd op maximaal drie personen. Hierdoor is de optelsom van de percentages in de toplijst hoger dan honderd procent. Er zijn ruim 800 unieke stemmen uitgebracht.)

Met dank aan: Multiscopespecialist op het gebied van online marktonderzoek. Multiscope brengt behoeften, wensen en meningen in kaart middels B2B- en consumentenpanels, marktcijfers en software voor online marktonderzoek.

*In het juninummer van Emerce een uitgebreid interview met Pieter Zwart over de koers van Coolblue, de internationale strategie en meer.

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel (Stichting WebwinkelKeur)

Gefeliciteerd Pieter Zwart, denk geheel verdient als ik naar CoolBlue kijk. Van buitenaf gezien een mooie organisatie met veel innovatie.

Gino

Waar staat Jochem Vroom?!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond