Deel dit artikel
-

Planet Interim breidt uit met review- en rankingsysteem

In navolging van Booking, Uber en Airbnb heeft Planet Interim een review- en rankingsysteem voor aangesloten interim professionals opgezet. Die zullen zich voortaan door goede scores kunnen onderscheiden. De te verwachten kwaliteit wordt daardoor vooraf voor opdrachtgevers beter zichtbaar.

Een veel gehoorde klacht onder interim professionals en ZZP’ers over online platforms is dat alleen maar op prijs wordt geselecteerd. Sommige opdrachtgevers en interim professionals denken daarom dat een kwalitatief goede match niet via internet tot stand kan komen. Maar als het voor de liefde wél kan, waarom zou het voor een interim opdracht niet kunnen? ‘Online’ vervangt het persoonlijke contact en persoonlijke oordeel niet, maar persoonlijke contact kan wel effectiever ingezet worden.

Booking, Uber en Airbnb inspireerden Planet Interim om online tools te ontwikkelen die het matchingproces beter faciliteren. Zoals reviewscores van interimmers, automatische maatwerkmatching tussen opdracht en interimmer, meer transparantie bij de tariefvorming, betere informatievoorziening en een beter inzicht in de markt als geheel.

Reviews zijn altijd concreet gelinked aan een baan, project of opdracht. Een interimmer kan dus niet van iedereen die maar wil algemene reviews plaatsen. De interimmer vraagt zelf reviews aan bij de aan die baan of opdracht gelinkte personen (meestal de opdrachtgever). Daarnaast bepaalt de interim professional ook zelf of de afgegeven review wordt geaccepteerd en zichtbaar gemaakt in het profiel. Mensen kunnen dus niet spontaan reviews achterlaten. Alleen op uitnodiging en met toestemming.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marcel

Is het resultaat hierdoor niet dat enkel positieve reviews zichtbaar zijn?

Naar mijn idee zou het objectiever zijn om in ieder geval reviews van mensen die gevraagd zijn om een review te schrijven altijd te publiceren. Er is namelijk al een grote bias doordat de interimmer zelf zijn review schrijvers selecteert. Dan ook nog de mogelijkheid geven om die niet te publiceren?

Platformen als AirBnb vragen immers ook iedereen om een review achter te laten. Ook daar heeft de beoordeelde partij geen controle over wat wel en wat niet wordt gepubliceerd.

Frank

Dit is nauwelijks een beoordelingssysteem, maar eerder een gemodereerd pluimpjessysteem. Ik vraag me af wie hier iets aan kan hebben en dit serieus neemt.

Niels

Dank voor je reactie, Marcel.

Wellicht goed om nog te vermelden dat de reviews altijd concreet gelinked moeten zijn aan een baan, project of opdracht. Een interimmer kan dus niet van ieder vriendje die maar wil algemene reviews plaatsen. De interimmer vraagt via ons platform makkelijk zelf bij opdracht- en werkgevers reviews aan inzake opdrachten en functies die separaat in zijn Planet Interim profiel vermeld zijn. Overigens makkelijk te importeren via CV parsing van het eigen CV.

Daarnaast bepaalt de interim professional ook zelf of de afgegeven review wordt geaccepteerd en zichtbaar gemaakt in het profiel. Mensen kunnen dus inderdaad niet spontaan reviews achterlaten. Alleen op uitnodiging en met toestemming. De interim professional behoudt dus controle maar dient wel degelijk alleen aan concrete opdrachten gelinkte zeer positieve reviews te verkrijgen. De methode Airbnb werkt hier niet omdat het proces veel complexer is. De contactpersonen bij een specifieke opdracht zijn niet zo helder en concreet uit het verleden te achterhalen als bij een gesloten systeem. Het kan dus (helaas) niet anders dan op uitnodiging.

@Frank, het zijn gedegen reviews die individueel bestaan uit meerdere elementen die samen een eindoordeel vormen per review. Uit de gezamenlijke reviews wordt weer een gemiddelde gepresenteerd waarbij alle individuele reviews kunnen worden ingezien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond