Deel dit artikel
-

Platform voor opgelapte elektronica Refurbed naar Nederland

Refurbed, een marktplaats voor refurbished elektronische apparaten in Europa, is nu ook in Nederland actief. Het platform biedt een uitgebreid assortiment in Nederland aan met meer dan 18.000 elektronische apparaten van bekende merken als Apple, Samsung, Dell, Lenovo en Huawei.

De organisatie heeft meerdere investeringen opgehaald voor uitbreiding in Europa waaronder de Serie B financieringsronde ter waarde van 54 miljoen dollar in augustus 2021.

Op dit moment is refurbed actief in dertien landen, waaronder Oostenrijk, Duitsland, Polen, Italië, Ierland, Frankrijk en Zweden en nu dus ook Nederland.

Kleine elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, tablets of laptops vormen het grootste deel van het elektronische afval (e-waste). Jaarlijks wordt wereldwijd meer dan 50 miljoen ton e-waste geproduceerd. Slechts 20 procent van de afgedankte elektronische apparaten wordt gerecycled.

Door deze apparaten zorgvuldig en volledig te reviseren wordt er tot 70 procent minder CO2-uitstoot gerealiseerd, dan bij de productie van nieuwe apparaten, stelt het platform.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond