Deel dit artikel
-

Plug-in voor Chrome stuurt bezoekers bol.com naar de winkel

Een nieuwe browserplug-in van productzoekmachine Voradius stuurt bezoekers van bol.com naar buiten. Ze moeten de straat op om de aankoop die ze spotten te kopen bij een fysieke winkel om de hoek.

“De plug-in is handig voor winkelend publiek, maar zeker ook bedoeld als support voor de lokale winkelier. Die heeft het al zwaar genoeg”, aldus Martijn Jansen van Voradius.

Vooralsnog werkt de plug-in enkel in combinatie met bol.com. Wie de webwinkel bezoekt en op een productpagina terecht komt, krijgt een pop-up te zien van Voradius. Deze vertelt waar in de buurt van de internetter dat betreffende product nu te koop is. Hij krijgt daarbij direct de optie het product te reserveren of te kopen. De winkelier houdt het product apart voor de afhakende bezoeker van bol.com.

Jansen zegt dat de plug-in enkel is bedoeld voor e-commercesites. Met sites van fysieke retailers zal hij niet werken. “Nu ondersteunen we alleen bol.com, maar binnen enkele weken komen daar nog een paar grote winkels bij. Bovendien werken we aan een whitelabel versie voor andere partijen die hem willen uitgeven.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Gemeten naar marktaandeel is Chrome de grootste van Europa. De browser van Google heeft een aandeel van ongeveer eenderde.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Stefan van der Klooster

Mooi om te zien hoe het ook anders kan. Het is mij alleen onduidelijk of het nu om een browserplugin gaat die samenwerkt met Bol.com, of juist concurreert. Er wordt namelijk gezegd “nu ondersteunen wij alleen Bol.com…” maar het lijkt me eerder een doorn in het oog voor Bol.com.

Martijn Jansen

Beste Stefan,

Het is inderdaad geen samenwerking met Bol.com maar een dienst voor consumenten die ze beter informeerd en een breder pallet van opties geeft voor ze een aankoop doen. De geplande sites gaan we voor de consument ondersteunen. Dus ook zonder directe samenwerking. Zie ons als de smartphone app die je evt. in een fysieke winkel inzet voor alternatieven – maar dan online.

jan

FANTASTISCH !!!! ZO moet het. Als de site nog wat bedieningsvriendelijker zou zijn dan SCOOR je daadwerkelijk met dit concept (als tegenhanger van Kieskeurig ea) en zouden winkels daadwerkelijk de concurrentie aan kunnen gaan (niet langer in de slachtofferrol !)

Suggestie: ga ook achter de wat kleinere bedrijven aan (die 1 of wat meer winkels hebben)

HEREN, GA ZO DOOR, alleen jammer dat dit initiatief niet een paar jaar eerder gelanceerd is…………

Martijn Jansen

@Jan: Bedankt voor je positieve reactie 🙂 !

Mocht je suggesties hebben hoe we de site bedieningsvriendelijker kunnen maken mail me dan gerust!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond