Deel dit artikel
-

Kapitaalinjectie voor zoekmachine Voradius

Zoekmachine Voradius, voor producten in fysieke winkels, heeft zojuist de laatste handtekeningen gezet voor zijn eerste financieringsronde.

Javest Investment Fund en twee private investeerders nemen voor een onbekend bedrag een belang in Voradius. Dat is een startup die als eerste op nationale schaal inzichtelijk wil maken welke (fysieke) winkels waar welke producten verkopen. Tik een zoekopdracht in en de machine vertelt de dichtstbijzijnde verkoper.

Vermoedelijk omhelst de transactie een investering van enkele tonnen, aangezien Javest in dit soort prille bedrijven doorgaans investeert voor tussen de vijftigduizend en maximaal een miljoen euro.

Martijn Jansen, mede-oprichter van Voradius: “We zochten niet alleen naar geld maar ook naar een partner met kennis van de online bedrijfsmodellen. Ze hebben ook de goede kennis over en connecties in de retailmarkt. En het klikt.”

De nieuwe financiering stelt het bedrijf in staat om de groei te versnellen in het komende jaar. Jansen sluit niet uit dat er volgend jaar weer een investeringsronde nodig is.

“We zoeken mobiele ontwikkelaars om veel meer aandacht aan mobiel te geven. Omdat we nu in heel Nederland actief zijn, gaan we ook meer koppelingen met voorraadsystemen maken. En we gaan investeren in marketing: lokale zoekmachinemarketing, organisch en betaald, en pay per download-campagnes.”

Naast het ontwikkelen van de eigen kanalen, de zoekmachine op het web en mobiele app, werkt het bedrijf ook samen met derden aan groter bereik. “Het is onderdeel van de strategie oms via andere platformen extra bereik voor winkeliers te zoeken.” Met welke partijen Jansen in zee gaat, houdt hij nog voor zich.

Voradius maakt ook bekend wie er in de nieuw aangestelde raad van advies zitten. Dat zijn Marc Duijndam (CEO Funda en ex-Googler, Bret Kelly (CTO @Leisure Group, voormalig CTO Marktplaats.nl), Tanguy Peers (ondernemer in Silicon Valley en ex-eBay).

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

CowboyTim

Net even de site gechecked. Ze mogen de desktop site eerst even aanpakken. Ontzettend traag en onduidelijk. De traagheid komt door de eigen map van GoogleMaps. Die laadt bij mij zo’n 10 seconden. Tik maar eens “iphone” in. Er gebeurt niks. Ow, je moet een locatie invullen (je krijgt geen melding hiervan). Dan krijg ik een overzicht met Bruna, Hema, Xenos, Mexx. Ja echt websites waar je een iPhone kunt kopen :’) En ze laten ook niet zien welk product ze hier hebben. Het kan ook een iPhone hoesje zijn ofzo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond