Deel dit artikel
-

Podcastapp Stitcher weer in andere handen

De op Amerika georiënteerde podcastapp Stitcher komt voor driehonderd miljoen dollar in handen van SiriusXM, een bedrijf dat primair geld verdient met de verkoop in abonnementen op radio via de satelliet.

De Wall Street Journal meldt dat de bedrijven akkoord lijken en binnenkort de handtekeningen zullen zetten. De verkopende partij is E.W. Scripps, een Amerikaans mediaconcern dat voornamelijk met kranten en televisie actief. Het kocht Stitcher in 2016 van Deezer voor 4,5 miljoen dollar. De Fransen kochten het twee jaar eerder van de oprichters.

Stitcher is een podcastapp maar ook een uitgever, omdat het een aantal exclusieve distributiedeals met bekende mediamakers heeft. Gebruikers van de gratis versie van de app krijgen af en toe reclame toegeworpen via de app, betalende gebruikers niet.

Voor SiriusXM is de app een uitbreiding van zijn audio-infrastructuur. Naast de honderden satellietradiozenders is het ook eigenaar van Spotify-concurrent Pandora. Via die app verdient het geld aan muziekfans met reclame en abonnementen.

Foto: Mark Klotz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond