Deel dit artikel
-

Politie stopt digitale aangifte vanwege lek

De politie van Midden- en West-Brabant is gestopt met de mogelijkheid via internet aangifte te doen, nadat ontdekt werd dat het systeem niet waterdicht was. Gegevens over een aangifte verschenen bij een ander op het beeldscherm.

Iemand die dinsdag digitaal aangifte wilde doen zag gegevens op zijn scherm verschijnen van degene die daarvoor een aangifte wilde doen, maar deze niet had verstuurd. Na melding hiervan besloot de politie Midden- en West-Brabant de mogelijkheid tot elektronische aangifte tijdelijk stop te zetten.

"Gegevens hebben zich gemengd met andere informatie uit een aangifte die niet is verstuurd'', verklaart een woordvoerder van de politie tegenover het ANP. Uitgesloten wordt dat het lek veroorzaakt is door hackers. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de software die gebruikt wordt voor het doen van electronische aangifte. "Deze fout moet daarin worden hersteld. Hoe lang dat gaat duren is nog onduidelijk. Privacy en veiligheid zijn op dit moment belangrijker'', aldus de woordvoerder.

In oktober startte de politie in Midden- en West-Brabant met de elektronische aangifte, sindsdien zijn er per maand ongeveer duizend aangiften gedaan, meldt het ANP. Andere korpsen, zoals het korps Haaglanden, bieden ook deze mogelijkheid, maar zij maken gebruik van andere software.

Bij de organisatie ICT-Politie, verantwoordelijk voor de invoering van ICT binnen de politie, was gisteren niemand bereikbaar voor een reactie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Koos Koets

Dit fenomeen is bekend in internet ontwikkeling, ik heb het zelf diverse keren meegemaakt op diverse sites (keer in ilse chat en keer bij een online boekhandel). De fout ligt ook niet altijd in het betreffende systeem maar kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door:-De proxyserver van de provider-Het mechanisme waarmee sessies getrackt worden op de server (onder bijzondere omstandigheden kan het wel eens voorkomen dat een sessie verwisseld raakt) Het probleem is wel op te lossen, echter je zult flink wat zaken moeten afvangen wil je een waterdicht systeem hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond