Deel dit artikel
-

Het kan: van pompen naar onlinegokken

Pomptechnologiebedrijf Pursuit Dynamics, ooit geleid door techinvesteerder Roel Pieper,  leek eerder dit jaar nog op sterven na dood. De moderne pompen vonden nauwelijks aftrek en al het personeel werd naar huis gestuurd. De octrooien hebben echter toch nog 12 miljoen pond opgebracht. Daarmee zijn nu drie goksites gekocht.

Ooit werd hij gezien als kroonprins van Philips-topman Cor Boonstra, na een imposante loopbaan bij Software AG in Duitsland en CEO van UB Networks en Tandem Computers in de VS. Terug in Nederland richtte Roel Pieper met ex-minister Hans Wijers van Economische Zaken onder meer incubator Twinning op. Zijn carrière als techinvesteerder verliep echter minder voorspoedig, met diverse faillissementen en een hoop leedvermaak bij ‘miljonairsblad’ Quote.

Zijn overstap als CEO naar het Britse Pursuit Dynamics (PDX) enkele jaren geleden trok al nauwelijks aandacht meer. De onderneming leverde pompen ten behoeve van brouwerijen die forse energiebesparingen zouden opleveren. Pieper praatte de koers omhoog met de belofte van contracten met grote bedrijven, maar eind 2010 was duidelijk dat PDX miljoenenverliezen had geleden en nauwelijks omzet had gedraaid. Een jaar later was Pieper vertrokken. Het verlies was opgelopen naar 15,3 miljoen pond. Eerder dit jaar werd het bedrijf gesloten en het personeel naar huis gestuurd.

Het bedrijf maakt nu een zeer ongewone doorstart. Met de opbrengst van de octrooien zijn inmiddels drie online goksites gekocht: Gaming Realms, BeJig en Alchemy Bet. PDX gaat zelf verder als Gaming Realms en zal zich grotendeels richten op sociale games. Een gok met onbestemd uitkomst? Niet helemaal. De huidige eigenaren hebben enige ervaring op dit gebied. Zij runden ooit het gokbedrijf Cashcade, dat Foxy Bingo heeft verkocht aan Bwin voor 96 miljoen pond.

Deel dit bericht

2 Reacties

WebshopAdvies.nl

De suggestie van het artikel is leuk, maar eigenlijk niet waar. Enkel opbrengsten van een failliet bedrijf zijn gebruikt voor een nieuwe business. Dat gebeurt vaker, maar of dat in deze vorm nieuwswaardig is? Het is heel wat anders dan een bestaand bedrijf dat een 180 graden andere koers in zet.

Jan Libbenga

Dat is een beetje te kort door de bocht. Het oude en het nieuwe bedrijf zijn meer met elkaar verweven dan wordt gesuggereerd. Het gaat om een zogenoemde reverse listing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond