Deel dit artikel
-

Vrouwenzender SBS wordt uiteindelijk gokkanaal

De nieuwe vrouwenzender die het SBS concern deze week aankondigde, blijkt niets anders dan een opzetje voor een gokzender. Het nieuwe station zal in 2015, wanneer gokken in Nederland wordt gelegaliseerd, worden omgebouwd. Dat meldt het AD op basis van het Strategisch Plan 2014-2016 van SBS.

De zendergroep hoopt in twee jaar tijd ongeveer 19 miljoen euro met de zender binnen te halen. Het nieuwe station moet de kijker lekker maken voor een onlinesite, waar tegen betaling verder kan worden gespeeld.

In het verleden verdienen de commerciële zenders SBS en RTL flink aan belspelletjes. SBS wist daarmee in 2006 nog 12 miljoen euro op te halen. Maar de regels voor kansspelen werden aangescherpt en Call TV hield op te bestaan.

Binnen de top van SBS zou volgens het AD flink gedebatteerd zijn over de gokzender. Gokken kan het station een slecht imago bezorgen. Aan de andere kant zou de zender de noodlijdende SBS Group op de been kunnen helpen. Uitgeverij Sanoma kocht SBS in 2011 voor ruim een miljard euro. In maart boekte de uitgever bijna vierhonderd miljoen af op de televisiezender.

De wens voor een vierde kanaal was er overigens al sinds 2009, maar door de recessie verdwenen de plannen in de ijstkast.

Deel dit bericht

2 Reacties

Maarten

Je mag hopen dat ze deze zender in een aparte holding zetten en de naam SBS niet direct in verband brengen met deze activiteiten. Het is bekend dat er geld te verdienen valt in deze business, maar noem mij één speler die dit succesvol combineert met kwalitatieve content. Wat dat betreft zegt de één na laatste alinea van dit artikel alles.

Emile Edwards

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond