Deel dit artikel
-

Positieve reacties op overname Bloglines

De reacties op de overname van Bloglines door Ask Jeeves zijn over het algemeen positief. Alleen Adam Curry, aandeelhouder in Ask Jeeves, reageert enigszins sceptisch. “Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken. Het lijkt mij een beetje op een 'me too' move, maar ik heb een gesprek deze week met het management en dan hoor ik hopelijk meer,” zo zegt Curry tegen Emerce.

Curry was al langer op de hoogte van de op handen zijnde transactie, maar hij mocht vanwege een ‘non disclosure agreement’ nog niets zeggen over de overname van Bloglines door Ask Jeeves.

Analist Charlene Li van Forrester Research is aanmerkelijk positiever over de zet van Ask Jeeves. “Ask Jeeves krijgt met deze overname een van de top rss-aggregators in de markt in handen. Met Bloglines haalt Ask Jeeves een hoop nuttige gebruikers en traffic in huis,” zo kwalificeert zij de overname op haar weblog.

Daarnaast krijgt Ask Jeeves een grote database in handen met gearchiveerde weblogs en feeds, zo denkt ze. “Dat zal de zoekinspanningen uiteindelijk ten goede komen. Andere zoekmechanismen zoals Technorati en Feedster zijn weliswaar bekender, maar nu Bloglines in handen is van Ask Jeeves zou ‘blogsearch’ wel eens van strategisch belang kunnen worden. Bovendien daagt Ask Jeeves tegenspelers als Google, MSN en Yahoo uit om met een antwoord te komen op deze acquisitie,” stelt Li.

Verder stelt ze dat het belangrijk is dat Ask Jeeves nu ‘blogging software’ in huis heeft gehaald. Immers Google heeft Blogger, MSN heeft MSN Spaces en AOL heeft AOL Journal. “Dat heeft ertoe geleid dat alleen Yahoo nog geen weblog-software in huis heeft. In dat opzicht zou het logisch zijn dat Yahoo bijvoorbeeld Six Apart koopt (de makers van Movable Type en Typepad).”

Zoekmachinespecialist John Battelle van Searchblog zag vorig jaar al aankomen dat Bloglines in 2005 gekocht zou worden. “Ik had alleen niet verwacht dat het Ask zou zijn. Toch denk ik dat Bloglines en Ask Jeeves goed bij elkaar passen,” zo laat hij weten op zijn weblog. “Bloglines groeit als kool. Het heeft mega veel gebruikers en dankzij Bloglines weet je precies wat al die gebruikers graag lezen,” aldus Battelle.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond