Deel dit artikel
-

Postbedrijf ontwikkelt 24-uurs postbezorging met GPS-tracking

Postbedrijf Van Straaten Post lanceert naar eigen zeggen een innovatieve manier van bezorgen. Met GPS worden de bezorgers gevolgd, waardoor klanten om meer inzicht en zekerheid krijgen in een juiste en tijdige bezorging.

De afleverlocatie en het tijdstip van aflevering worden met dit systeem geregistreerd en inzichtelijk gemaakt. Het bedrijf claimt hierdoor een honderd procent tijdige en correcte bezorging.

Het postvolume neemt door de digitalisering gestadig af. Poststukken die binnen 24 uur moeten worden bezorgd, worden relatief steeds belangrijker voor verzenders.

Van Straaten Post is ongeveer tien jaar actief als fullservice postbedrijf. Het bedrijf verzorgt onder meer direct mailings van drukwerk voor zo’n tweeduizend overheidsinstellingen, ziekenhuizen, multinationals en MKB-bedrijven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jan Teunissen

dit bestaat al jaren , niets nieuws dus, ik weet niet wanneer b.v. DPD hiermee is begonnen , maar al heel lang geleden. De ontvanger kan online volgen in welke straat de chauffeur net is en heeft de mogelijkheid , indien nodig, de auto tegemoet te gaan en het pakketje af te halen. Steeds weer verbaasd hoe bedrijven een oude hoed kunnen introduceren als iets nieuws en een vakblad als ecommerce neemt dit ” nieuws ” dan klakkeloos over. Bovendien wordt 24 uur bezorging niet steeds belangrijker , dit is in alle ontwikkelde landen ter wereld sinds jaren standaard, alles wat langer duurt gaat niet meer.

Pieter Deeren

Teunissen, je gaat m.i. te snel. Misschien dat het voor pakjes geldt, maar voor de reguliere postbezorging heb ik het nog nergens gezien.

Raymond

Nu anno 2015 lijkt het me voor postbedrijven geen onmogelijke opgave elke (pakket)bezorger te voorzien van een GPS. Hedendaags is een POSTbedrijf (bijv. PostNL) al zo precies dat ze in een marge van 2 uur kunnen zeggen wanneer je het pakketje kan ontvangen. Volgende stap moet gewoon een GPS zijn zodat je de bezorger kan ontvangen voordat hij/zij op de bel hoeft te drukken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond