Deel dit artikel
-

PostNL experimenteert met versbezorgingen

PostNL gaat in samenwerking met Vershuys.com een thuisbezorgservice opzetten waarmee supermarkten en versspecialisten online bestelde boodschappen snel, gekoeld en kostenefficiënt kunnen worden bezorgd. De eerste pilot in de omgeving van Venlo is nu afgerond.

PostNL start vandaag een tweede pilot, waarbij op verzoek ook wordt bezorgd in de avonden (dinsdag en donderdag, 18.00 – 21.30 uur).

PostNL heeft in de eerste fase van de pilot geëxperimenteerd om online bestelde boodschappen thuis te bezorgen. Uiteindelijk is gekozen voor een speciale koelverpakking die is ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit & Research (WUR). Op deze manier kunnen verse boodschappen op de juiste temperatuur aan de deur overhandigd worden aan de consument. Vervolgens wordt de koelverpakking meteen mee teruggenomen door PostNL.

Er is niet alleen samengewerkt met universiteiten, maar ook met verpakkingsbedrijven, adviesorganisaties en klanten. Speciale aandachtspunten in de pilot waren volgens PostNL: gemak, duurzaamheid en voedsel en veiligheid.

Voor de verdere uitrol van deze thuisbezorgservice kunnen consumenten in Limburg en aansluitend Oost-Brabant hun online bestelde boodschappen van Vershuys op twee avonden in de week (dinsdag- en donderdagavond) dagvers ontvangen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond