Deel dit artikel
-

PostNL koopt Yourzine en Searchresult

PostNL neemt directmarketingspecialisten Yourzine en Searchresult over. Directeuren Gert-Jan Delcliseur van Searchresult en Michiel van Riemsdijk van Yourzine nemen actief deel in de nieuwe onderneming.

De twee worden samengevoegd met PostNL-onderdelen Cendris Inzicht & Campagnes (I&C) en Marvia. Per 1 januari 2017 vormen die een nieuw bedrijf. Het is nog niet duidelijk onder welke naam de activiteiten worden gecombineerd.

PostNL geeft aanstaande vrijdag al via een persconferentie toelichting op het nieuws. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De aard van vier bedrijven zegt op zich al wel iets over de plannen. Searchresult is gespecialiseerd in marketing met zoekmachines, Google dus. Dat gaat om SEO en SEA maar ook analytics, display en aanpalende zaken als conversieoptimalisatie en socialmedia. Yourzine en SearchResult worden overgenomen van Digital United. Yourzine is van oudsher een e-mailmarketingspecialist maar verlegde de focus naar communicatie van CRM. Het interessante is dat het bedrijf afgelopen periode meerdere aparte sublabels lanceerde om meer specialismes in de markt te kunnen zetten.

Cendris weet vooral heel veel van marketing via postcodes, reclamepost dus, maar heeft zich afgelopen jaren ook gespecialiseerd in DM in het digitale domein. Marvia op zijn beurt, dat PostNL in 2012 kocht, is een softwarebedrijf dat zijn klanten digitale en fysieke reclamematerialen helpt produceren.

Het persbericht meldt: “Door de krachten van de bedrijven te bundelen heeft PostNL alle marketingdisciplines in huis: van strategieontwikkeling, datamanagement, campagnemanagement tot en met verantwoording van de behaalde doelen. Met een effectieve inzet van verschillende kanalen. Het nieuw te vormen bedrijf start met zo’n 250 grote klanten in de sectoren Retail, Automotive, Media, Telecommunicatie, Finance, Energie & Utilities, Leisure en Uitgeverijen.”

Gert-Jan Delcliseur en Michiel van Riemsdijk vormen samen met Menno Worst van PostNL de directie van het nieuwe bedrijf. Worst komt uit de directie van Marvia.

PostNL weerhoudt betrokken partijen ervan vandaag commentaar te geven op de overname.

Deel dit bericht

2 Reacties

Yannick

Gefeliciteerd Searchresult en Yourzine! Lijkt me een mooie familie om bij door te groeien en gave dingen te (blijven) doen!

Thijs van den Haak

Gefeliciteerd, mooie toekomstplannen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond