Deel dit artikel
-

PostNL naar de rechter om kerststaking te voorkomen

PostNL spant een kort geding aan tegen vakbond FNV om een staking in de kerstperiode te voorkomen. Actievoeren in de drukste periode van het jaar brengt mogelijk onevenredige schade en risico’s met zich mee, stelt PostNL. Daarom vraagt PostNL de rechter in Den Haag in een kort geding om acties te verbieden.

FNV liet eerder vandaag nog weten dat men niet stopt met acties bij PostNL totdat er een cao-akkoord is. Donderdag is de eerste stakingsdag en de acties lopen in ieder geval door tot en met zaterdag. Tenzij de rechter acties verbiedt.

Onder druk van de aangekondigde stakingen heeft PostNL afgelopen maandag alsnog inhoudelijk gereageerd op de FNV-voorstellen voor een nieuwe cao. FNV is bereid om van PostNL te horen wat de concrete voorstellen zijn.

De torenhoge werkdruk moet volgens de FNV worden aangepakt, stellen de werknemers van PostNL. Verder eisen ze voor 2019 een structurele loonstijging van 5 procent met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

De andere vakorganisaties BVPP, CNV en VHP2 zijn van mening dat actievoeren voorbarig is, omdat de onderhandelingen net gestart zijn en PostNL nog geen eindbod heeft gedaan. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vandaag met alle vier de vakorganisaties hervat.

PostNL stelt in een reactie: ‘Iedereen rekent op PostNL om de kerstkaarten en cadeaus voor onder de kerstboom te komen brengen. We bezorgen in deze periode elke dag miljoenen brieven, kerstkaarten en pakketten in heel Nederland. De voorbereidingen voor deze periode zijn maanden geleden gestart. Door juist nu actie te gaan voeren kiest FNV willens en wetens voor een frontale aanval op de belangen van de klanten, PostNL en de medewerkers, die zij zegt te vertegenwoordigen.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Bo

Postnl negeert willens en wetens hoe slecht het haar medewerkers behandelt. De heren aan de top zouden nog niet eens ‘s morgens hun ogen openen voor het salaris van een medewerker.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond