Deel dit artikel
-

Acties dreigen bij PostNL na aflopen ultimatum

FNV gaat deze week nog bekend maken waar en wanneer de acties plaatsvinden nu PostNL niet tegemoet is gekomen aan de eisen van zijn werknemers. Een ultimatum hierover liep maandag af.

FNV onderhandelt sinds begin november met PostNL over een nieuwe cao, maar het bedrijf gaat niet in op de voorstellen van de bond en weigert om zelf met concrete voorstellen te komen.

Volgens Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang, schuift PostNL de echte onderhandelingen zo lang mogelijk voor zich uit, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden. ‘Nu krijgen ze het deksel op de neus. Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden.’

Als eisen stelt de FNV dat de torenhoge werkdruk wordt aangepakt, er in 2019 een structurele loonstijging van 5 procent komt met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

Deel dit bericht

1 Reactie

willem - Productie

De FNV moet zijn verstand gebruiken , ik ben het er wel mee eens dat er iets moet gebeuren Qua CAO maar je moet dit niet doen in deze tijd .
Je gaat op deze manier het bedrijf kapot maken en ik denk dat dit niet de bedoeling is .
Dit is een wanhoopsdaad wat niets op gaat leveren want zoveel hebben ze niet meer te vertellen in de OC en OR 1 zeteltje maar geloof ik?
En ja ik ben lid van een bond al bijna 48 jaar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond