Deel dit artikel
-

PostNL verhoogt pakketcapaciteit met 40 procent

COVID-19 heeft het gedrag van de consument wezenlijk veranderd. Er wordt steeds meer online besteld. Dat constateert PostNL bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De sterke volumegroei bij Pakketten is opgevangen door het opschalen van de capaciteit met 40 procent. De capaciteit wordt verder uitgebreid voor de tweede helft van het jaar. De geplande investeringen van circa 150 miljoen euro liggen volgens de pakketbezorger op koers.

Een sorteercentrum speciaal voor kleine pakketten moet in 2021 operationeel zijn. Datzelfde geldt voor twee nieuwe pakkettensorteercentra, een in België en een in Nederland.

Het was niettemin een uitdagend kwartaal waarin PostNL uitgebreide maatregelen heeft getroffen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers, partners en klanten.

De omzet over het tweede kwartaal steeg van 681 miljoen naar 798 miljoen euro. Over het eerste halfjaar werd 1,49 miljard euro omgezet. Het handelsresultaat steeg van 30 naar 54 miljoen en voor het eerste halfjaar naar 69 miljoen.

Voortbouwend op de resultaatontwikkeling van het eerste halfjaar voorziet PostNL een EBIT van tussen de 110 miljoen en 130 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond