Deel dit artikel
-

PostNL waarschuwt voor vertraging pakketbezorging

PostNL waarschuwt dat door de flinke stijgingen van het aantal online bestellingen in Nederland en België er lokaal vertraging kan ontstaan. De postbezorging verloopt op dit moment overigens nog volgens plan.

Doordat mensen thuis blijven en winkelketens de deuren sluiten stijgt het aantal online bestellingen op dit moment sterk. Het gemak van online winkelen is nu veranderd in een noodzaak om aankopen te doen bij webshops.

Daarnaast sturen mensen elkaar veel wenskaarten.

PostNL doet er naar eigen zeggen alles aan om alle bestellingen zo veel mogelijk op tijd te blijven bezorgen.

Eerder liet het bedrijf weten de bezorging van pakketten zoveel mogelijk voort te zetten. PostNL past processen en werkplekken naar eigen zeggen wel voortdurend aan als de richtlijnen dat voorschrijven. Dat kost tijd en leidt in sommige gevallen tijdelijk tot vertraging.

Deel dit bericht

40 Reacties

Bert

Bij een groot aantal bedrijven word vandaag niks meer opgehaald.
Postbezorging verloopt niet meer volgens plan.
Begrijpelijk! Maar dat het volgens plan verloopt klopt niet. Bij ons gaat het om 2 vrachtwagens met pakjes.

Charif Eddini - Trunkrs

Als heel Nederland online shopt tijdens een crisis, is dit wat er kan gebeuren. Wij zouden hier een ad-hoc oplossing voor kunnen bieden wat binnen 24 uur geregeld is. Trunkrs bied webshops de oplossing om hun (overgebleven) bestellingen van gister, en alle bestellingen van vandaag in de avond tussen 17:00 en 22:00 bij de consument geleverd te krijgen. Zo bieden wij de oplossing ideale oplossing om zowel de klap van PostNL op te vangen en de consumenten te voorzien van same-day delivery oplossingen.

nico - prive

waarom gaat het bij DHL en UPS wel goed en bij post nl niet ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

nico

Zit al 3 dagen te wachten op 2 bestellingen 1 staat al 3 dagen wordt geleverd tussen 8 s’morgens en 6 uur sávonds past door de brievenbus?????????????? nog steeds niks

de andere zou gisteren geleverd zijn stond op post.nl site tussen 2 en 6 maar helaas ook niet nu staat er geen levertijd bekent

Theo

Bij mij het zeefde alleen het staat al 8 dagen op de distributie van post nl de zegt nog niet ontvangen. Dit terwijl het al 8 dagen aanwezig is bij post nl in het distributie centrum. Als er meer dan 8 dagen vertraging is dan komen zij er niet zo snel meer uit. Er is gewoon niet ingespeeld op de situatie dat er meer online gekocht is. Bij postnl gaat de chaos nog groter worden.

Tom

Ik wacht op een pakketje uit België. Deze is op 30-4 verzonden en is sinds 4-5 bekend als “vertrek naar distributiecentrum”. Dat is 6 dagen geleden… Er zit niks anders op dan afwachten wanneer het daar vertrekt.

Fleur

Zit al 16 dgn te wachten op een postpakket, steeds t en t na te kijken, geeft aan post pakket nog niet ontvangen van afzender, hoe laat duurt dit nog?, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, echt slecht dit, zit niks anders op, om maar WEER, af te wachten.

Jmm van ooijen

Binnen en buitenland doffe ellende.

Pakket vanuit Litauen normaal binnen 5 dgn afgeleverd, nu meer dan 15 dgn onderweg.
Is al 5 dgn in Nederland maar geen aflevering door Post NL.

Pakket binnenland normaal 1 à 2 dgn.

De volgende berichten van post nl ontvangen:

Wordt morgen afgeleverd, niet afgeverd
Volgend bericht vertraging wordt morgen afgeleverd, niet afgeleverd.
Volgend bericht aflevering verwacht 1 tot 3 werkdagen.

De bezorger van Post Nl die ik dagelijks in mijn straat voorbij zag komen, zie ik ook al niet meer de laatste dagen.

Piet Hagens - Jukebox Revival

Pakketten en brieven uit het buitenland komen gewoon niet meer aan. Verwacht 2 brieven uit de USA, Normaal duurt dat een dag of 4 nu al 4 weken en nog steeds niets. pakket uit Engeland. Normaal 2 a 3 dagen. Nu al 3 weken onderweg geen enkele voortgang. Volgens de tracking van de verzendende Postdienst is het allemaal allang in Nederland maar wordt gewoon niet bezorgd.

Marco - Clicktobuy en bol.com

25 april pakket besteld staat al vanaf 1 mei pakket is onderweg ……maar gebeurd niks wachten wachten zelfde bij bol.com ook pakket is aangemeld maar nog niet ontvangen 1 ste pakket al betaald dus niet zo fijn pakket bij bol.com gekozen voor betaling achteraf dus maak ik me minder zorgen om wat erger is dat deze bedrijven niet het fatsoen hebben om je enige informatie te verstrekken wat er aan de hand is

Etoes Ririhena

Betreft de vertragingen alleen pakketten of ook normale brieven uit Nederland?

Hans Jansen

ik heb een pakket verstuurd naar Amerika via PostNL op 30 maart 2020, tot op heden niet aangekomen. staat nu sinds 13 mei 2020 in Amerika bij de Douane.
BELACHELIJK

Lola

Ik wacht nu al 24 dagen op een pakje. En voor de derde maal staat deze op een gewijzigde bezorgdatum. Nu weer over nog eens 6 dagen. Post nl dit is geen normale vertraging meer. Een maand doen over bezorging van een brievenbus pakje binnen nederland. Ga je schamen!

Fred van der Graaf - 1963

Ik heb op 20 april. 2020 een pakket in Ohio besteld. Is op 23 april verzonden en als laatste melding Track& Trace was het pakket op 30 april 2020 in Chigago.
Dit pakket is dus inmiddels 36 dagen onderweg. De enige reactie die ik bij het wekelijks bellen van Post.nl krijg is; “heel vervellend het duurt wat langer”.
Dat wat langer is van 4 dagen nu naar meer dan 36 dagen. Dit heeft niks meer met wat langer te maken lijkt mij.

Viktor

1 april een lp in VS besteld en volgens tracking het laatste bericht op Apr 17 2020 10:10 am
Departed USPS Regional Facility
CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER

Sindsdien niets meer en nu maar hopen

jervayne - 2003

ik heb zit nu al 3 dagen te wachten op mijn pakketje als dit zoals ik lees ook 30 dagen gaat duren dan ga ik nooit meer bestellen met post nl
vertraging meer als komt niet meer.

R

Andere post bezorgers draaien goed op schema. PostNl moet meer goedkoop personeel aannemen… dat werkt soepel. Hoe kan t dat andere postorderbedrijven paketten binnen een dag bezorgen en postNL nog geen brief normaal kan bezorgen sinds de nieuwe Gestapo wereld? En dat voor een koninklijk bedrijf nog wel.

Bert

Ik heb een pakket verstuurd naar Amerika via PostNL op 20 april 2020.

Dit is nu al 6 weken onderweg. In die tijd ga je met een vrachtschip 3x heen en weer.

Het zou zo’n organisatie ook sieren om dit soort diensten voorlopig gewoon niet meer aan te bieden.

Ik mag pas over een paar weken een “onderzoek” laten starten door postnl.

Stephanie

Ik heb 5 paketten besteld in Nederland (ik woon in Portugal). De 2 paketten die met DHL zijn verstuurd kwamen netjes begin mei binnen 5 dagen aan. De 3 pakketten van post nl zijn al 5 weken onderweg. Nog steeds niet bezorgd.

Ik heb begrip voor de situatie. Ik heb ook geen haast, maar ik hoop wel dat het ooit aan komt en het niet zoek raakt.

Jack

Wacht nu al een week op een pakketje dat zou met postnl verzonden worden nog steeds niks ontvangen en track en trace vind geen pakket…pakket besteld in Duitsland met DHL en dat had ik in een paar dagen binnen…postnl neem daar een voorbeeld aan

Jolanda

Er is op 7 mei vanuit Engeland een pakket naar mij gestuurd. Op 14 mei is dat pakket in Amsterdam aangekomen en her en der gescand. De laatste melding is Arrived at delivery office en daarna is er niks meer gebeurd. Het is inmiddels 9 juni. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt.
Je kunt dit kantoor niet bereiken, ook geef ik de Royal Mail niet veel kans wanneer die gaat informeren. Het zou fijn zijn als er wat duidelijkheid over deze inkomende pakketten kwam.

Yvonne

Al verschillende pakketjes zijn in Nederland aangekomen van Ali Expres, maar er wordt gewoon niks bezorgd. Gaat dit ooit nog aankomen? Wat is het probleem? Mensen aannemen om achterstanden weg te werken?

Isaura van Ginkel

Ervaar precies hetzelfde. Binnen de EU worden pakketjes met enorme vertraging bezorgd blijkbaar.
Uit Engeland duurde laatst meer dan 3 weken.
Dat wordt in ieder geval bezorgd!
Zit zelf op een paar brievenbus pakketjes uit de States aan het wachten en volgens de tracking liggen ze al ruim 2 en halve maand in DenHaag, maar bezorgen ho maar.
Logistiek gezien gaat het duidelijk enorm fout bij postnl.

Gerard

Wat voel je je toch machteloos en maar wachten op je pakjes.. pakje ligt al vanaf 4/6 op distributiecentrum . Hoort niets , komt niets, dn je kunt nergens je beklacht doen. Klantenservice onbereikbaar.
Dat moeten ze eens laten zien op Beau of OPN1.
Ga je diep schamen POSTNL.
Pakjes versturen via DHL of UPS .

Gerard

En dan wel melden dat er 25 %meer omzet-winst is gemaakt bij Post.nl tweede kwartaal 2020. Pakjes versturen ook binnen NL duurt minimaal een week of langer. Track en Trace helpt niet en werkt niet.
Mensen worden wakker en versturen met DHL en DPD en UPS dat werkt wel

Simone

26 mei pakket aangeboden bij PostNL. Na drie weken eindelijk bericht dat het pakket naar het buitenland is verstuurd. (…….) Nu nog steeds geen bericht dat het in Ierland is aangekomen, we zijn al weer bijna een week verder. Als het eenmaal echt in Ierland is, is het pakket altijd binnen 1, hooguit 2 dagen waar het wezen moet. Het zou me niet verbazen als het nu nog in Nederland is. PostNL: maakt mensen monddood, pas na 31 dagen mag je vragen stellen. Pakjes van Amazon etc komen wel binnen een week aan. Klassenjustitie? Steekpenningen?

Bart

Op 10 juni zijn mijn Ali bestellingen in NL binnen gekomen. 16 t/m 19 juni kwam elke dag een bericht dat er een pakket aan zit te komen. Nog steeds niks ontvangen en berichten zijn gestopt. Daar zat ook een redelijk duur horloge tussen. Hopelijk wordt het ooit nog eens bezorgd. Ben er voorlopig wel even klaar mee om nog bij Ali te bestellen. Wat een rotbedrijf dat PostNL….

Arnold

Wacht al op verschillende pakketjes (7 tot meer dan 21 dagen) van aliexpress. Tijdens begin van corona tot 1 maand terug geen probleem. Terwijl van china naar nl in gemiddeld 5 dagen het al aankomt! En POSTNL! het blijft hier in nl liggen? Of ligt de helft ergens op een parkeerplaats…

george

6 pakketjes te verwachten uit China ( Ali ) Bestelperiode tussen 26-3 en 20-5. Alle pakketjes zijn al over de toegezegde levertermijn heen. Alles zit nu in de koopgarantie termijn en één pakket zit al in de verlengde koopgarantietermijn. Ik heb de indruk dat PostNL deze zendingen bewust vertraagd zodat niemand meer in China koopt

Paul Dekker

PAKJES RAKEN NIET ” VERMIST” MAAR WORDEN GEWOON GESTOLEN…

VOOR ENORME BEDRAGEN PER JAAR….

POLITIE AANGIFTE DOEN…..Misschien dat er dan eens iemand wakker wordt….

. MJ

Ik had 3 pakketjes verwacht vanaf 26-3t/m 30 mei uit China en nog steeds niets binnen.

Marlies

3 pakjes van aliexpress zijn in Nederland aangekomen. Het eerste al 23.6. Ben Elke dag op post.nl aan het wachten. Niets komt. Ik begrijp niet waarom het opeens zo lang duurd, voor Corona duurde het hoogstens 5 dagen. Vind dat geen stijl. Zal niets meer bij ali bestellen.

jo

7 mei besteld op alieexpress, en het staat al van 31mei op dat het in het disbributiecentrum ligt.
post nl zegt dat ze het pakje niet kunne vinden dat het niet is gearriveerd in nederland,terwijl de track en trace aangeeft dat het in het distributiecentrum is in het land van bestemmig.
Wordt er moedeloos van,10 dagen moet ik afwachten van alie

Dirk-jan

Bij pakketten vanuit Amerika gaat het zo te zien dus wel vaker fout. Ik heb ook een pakket, verstuurd op 16 maart en sinds 23 maart ‘in transit’ in Chicago il. Tot op heden nog niks ontvangen. Zowel daar als hier geïnformeerd, maar zonder resultaat.

Pieter

Verschillende pakketjes vanaf Ali-epxrpess (met weinig inhoudelijke waarde) al wekenlang in handen bij Post.nl, maar worden worden maar niet bezorgt. Waarom deze belachelijke vertraging bij Postnl. Dit lijkt toch wel een komplot?

Peter

Pakket van ali al sinds 3 juni in NL aangekomen ,3 weken geleden al een melding in de app van post nl dat het pakket is aangemeld en er komt gewoon niets thuis,als je belt dan zeggen ze dien maar een klacht in bij de verzender.
Het pakketje is dus gewoon gestolen of wacht ergens in een loods op bezorging. Is het soms een opdracht van de overheid om de boel te vertragen en zoek te maken zodat we alles weer in NL gaan kopen?

J

Voor de mensen die post of een pakket uit Amerika moeten ontvangen, de vertraging kan wel 2-3 maanden zijn(!) De reden is dat USPS geen eigen vliegtuigen heeft om hun post te verzenden. Pakketjes gaan mee op passagiersvluchten (zie: https://www.quora.com/Does-the-U-S-Postal-Service-maintain-a-fleet-of-airplanes). Aangezien door de huidige situatie er weinig passagiersvluchten gaan duurt het allemaal veel langer.

Ik heb deze informatie ook zelf moeten uitvogelen. PostNL kan dus inderdaad niets aan deze vertraging doen. Zelf heb ik ook 3 maanden op 2 pakketjes moeten wachten. Geduld is een schone zaak. De pakjes komen vanzelf.

F Knip

Pakket door post .nl ontvangen op 31 mei 2020 tot op heden 22 juli 2020 nog steeds niet ontvangen, dit is echt niet normaal

Anneke van Vugt

Wacht al meer dan 5 weken op brievenbuspakketje uit Engeland. Heb daar vaker besteld, in mei, toen had ik het in 10 werkdagen. What happened?

Stefan

Pakket besteld via Nederlandse webshop in China, 20 juni is het pakket de fabriek uitgegaan maar sindsdien ontbreekt elk spoor. Kostprijs van mijn pakket 2000 euro aub. Bij ups hebben ze enkel een etiket aangemaakt maar verder kunnen ze niks zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond