Deel dit artikel
-

Apple lanceert iPhone 12 en HomePod mini

Apple heeft vanavond zoals verwacht de nieuwe iPhones voor 2020 gelanceerd. De iPhones zijn geen enorme stap voorwaarts ten opzichte van de modellen van vorig jaar, hoewel een aantal nieuwe technieken wordt geïntroduceerd. De belangrijkste toevoeging is de ondersteuning voor 5G en daar is Apple rijkelijk laat mee.

De iPhone 12-serie komt voor het eerst in vier formaten: van de compactere 5,4-inch iPhone 12 mini tot de grotere 6,7-inch iPhone 12 Pro Max. Het tussenmodel van 6,1 is verkrijgbaar als Pro en standaardversie.

Geen van de modellen heeft nog een LCD scherm. Apple schakelt definitief over op OLED.

Qua design verschillen de modellen van de vorige versies door hun platte zijkanten, zoals we die eerder kenden van de iPhone 4 en iPhone 5.  De (reguliere) iPhone 12 komt beschikbaar in vijf kleuren: zwart, blauw, rood, lichtgroen en wit.

Voor de camera’s zijn ook weer vernieuwingen doorgevoerd. Met de vernieuwde LiDAR Scanner kunnen afstanden en objecten nauwkeurig worden opgemeten.

iPhone 12 Pro heeft een nieuwe groothoekcamera met een lens met zeven elementen en een diafragma van ƒ/1.6, de snelste ooit op een iPhone, waardoor foto- en videoprestaties bij weinig licht met 27 procent verbeteren; een ultragroothoekcamera met een beeldhoek van 120 graden, en een telelenscamera met een brandpuntsafstand van 52 mm (om portretfoto’s mee te maken) die 4x optische zoom geeft.

De duurdere iPhones krijgen standaard 128GB opslag, oplopend tot 512GB voor de iPhone 12 Pro (Max).

Hoesjes, maar ook opladers kunnen dankzij MagSave magneten makkelijker aan de iPhone worden gekoppeld.

Een tegenvaller is dat Apple is gestopt met het leveren van oordopjes en stroomadapter bij de iPhone. Die moet je los aanschaffen.

iPhone 12 kan vanaf vrijdag 16 oktober worden besteld en is vanaf vrijdag 23 oktober verkrijgbaar. iPhone 12 mini kan vanaf vrijdag 6 november worden besteld en is vanaf vrijdag 13 november te koop. iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar als 64-GB, 128-GB en 256-GB model vanaf respectievelijk 909 en 809 euro.

iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn uitgevoerd in roestvrij staal, in vier kleuren: grafiet, zilver, goud en pacific blue. iPhone 12 Pro kan vanaf vrijdag 16 oktober worden besteld en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. iPhone 12 Pro Max kan vanaf vrijdag 6 november worden besteld en is vanaf vrijdag 13 november te koop. Prijzen resp. 1159 en 1259 euro.

In navolging van onder meer Google en Amazon kondigde Apple vandaag ook een een kleine slimme luidspreker aan, de HomePod mini.

De luidspreker komt met ingebouwde Siri-assistent voor gebruik van HomeKit en het afspelen van muziek. De HomePod mini is vanaf 16 november te koop voor 99 dollar. Voor zover bekend zal de HomePod mini voorlopig niet in Nederland uitkomen.

Opvallende afwezige: de langverwachte AirTag, een bluetoothtracker waarmee je allerlei spullen kunt terugvinden.

Deel dit bericht

6 Reacties

Blockchainkiller

Mooi, protip: even 2 maanden wachten met kopen totdat men de iphone 13 aankondigd; kan je die 12 voor 3 a 400 minder kopen!

Die producten van Apple dalen altijd zo hard in prijs als er een nieuwe versie komt, echt absurd..

Winfred de Ruijter

@blockchainkiller: ik denk je dat 12 maanden bedoelt, ipv 2 maanden.

Blockchainkiller

Welnee, die aankondigingen voor nieuwe producten komen altijd vrij rap achter de laatste release en dat is al genoeg voor zo’n prijsdrop.

Ben er wel klaar mee om eerlijk te zijn

bert

Mooi toestel als je last heb van statusangst. Maar helaas gaat een 2e hands 950XL uit 2015 voor 50€ weer betere foto’s maken, heeft een 1440p OLED scherm, doet wél aan echte USB C-highspeed en snelladen (iPhones zijn nog steeds maar 400mbit USB2). Zelfs de widgets zijn slap aftreksel van WP10.

Blockchainkiller

Op macrumours wordt nu al gespeculeerd over de camera van de iphone 13, ik beschhouw dit dus als een “onofficiele aankondiging” aangezien apple’s marketing strategie bestaat uit het verpspreiden van geruchten, dus Winfred, wat zei u ookalweer over 12 maanden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond