Deel dit artikel
-

Profielen Facebook doorzoekbaar

Zoekfunctie maakt zoeken naar specifieke gebruikersprofielen mogelijk.

In het begin kunnen alleen geregistreerde Facebook-gebruikers de zoekfunctie gebruiken om naar andere gebruikers te zoeken. Maar vanaf volgende maand kan iedereen via online zoekmachines als Google zoeken naar specifieke gebruikers op Facebook. Volgens Facebook zullen de gegevens die openbaar worden gemaakt minimaal zijn, maar een aantal advocaten is nu al verontwaardigd over de mogelijke inbreuk op de privacy van de gebruikers.

Het publieke profiel dat getoond wordt laat een thumbnail zien van een foto van de gebruiker en links waarmee de zoeker contact kan krijgen met de Facebook-gebruiker. Om de gevonden Facebook-gebruiker toe te kunnen voegen als ‘vriend' of hem een bericht te sturen, moet de zoeker zich eerst op Facebook registeren.

Gebruikers die de getoonde informatie willen beperken, of helemaal verborgen willen blijven voor de nieuwe zoekfunctie, kunnen hun privacyinstellingen aanpassen. Ze moeten dit wel binnen een maand doen, want dan gaat de nieuwe zoekfunctie van start.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ansgar

zie ook http://www.pipl.com "deep web search"

Timan Rebel

Sites als Hyves en Sugababes zijn ook prima doorzoekbaar via zoekmachines als Google en dan wordt de volledige publieke informatie getoond. Bij Sugababes hadden wij de optie om je profiel niet doorzoekbaar te laten zijn via Google, maar daar maakte eigenlijk niemand gebruik van. Hyves heeft nu de optie om je profiel helemaal te blokkeren, op een thumbnail en je naam na. Ik vind het dus niet zulk heel schokkend nieuws eerlijk gezegd…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond