Deel dit artikel
-

Eén programma voor Brabantse start-ups

De twee Brabantse universiteiten, vier Brabantse hogescholen, de provincie Noord-Brabant en alle regionale ontwikkelingsmaatschappijen slaan de handen ineen om kansrijke Brabantse start-ups te ondersteunen.

Braventure brengt naar eigen zeggen een ‘schat aan kennis en ervaring’ op het gebied van ontwikkelen en investeren bij elkaar.

Braventure biedt start-ups naast begeleiding ook toegang tot financiering. Eén van de financieringsmogelijkheden waarnaar het programma kan doorverwijzen, is het nieuwe Brabant Startup Fonds (BSF). De provincie Noord-Brabant heeft het fonds opgericht en gevuld met €10 miljoen voor het verstrekken van leningen.

Partners in het nieuwe startupprogramma zijn: TU Eindhoven, Tilburg University, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, NHTV Breda en HAS Hogeschool, provincie Noord-Brabant met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), REWIN, Midpoint Brabant, Brainport Development, Agrifood Capital en NV BIM.

De lancering vindt plaats op donderdag 21 juni in Tilburg. In die stad zal Braventure zich, in de Spoorzone, ook vestigen

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond