Deel dit artikel
-

Qualcomm laat NXP schieten

Qualcomm ziet in principe af van de overname van het Nederlandse NXP nu China niet alsnog over de brug komt met de vereiste toestemming. De overname, de grootste ooit in de chipindustrie, was begroot op 44 miljard dollar.

Het blijft nog wel spannend omdat China in principe nog tot 06.00 uur heeft om te reageren. Qualcomm heeft echter zojuist laten weten dat het voor 30 miljard dollar aandelen inkoopt.

De toestemming moet komen van de financiële toezichthouders in China, maar het oplaaiende handelsconflict tussen China en de VS gooit roet in het eten.

NXP, ooit voortgekomen uit de halfgeleidertak van Philips, is goed gepositioneerd op de markt voor chips voor auto’s en voor beveiligde communicatie. In 2015 verdubbelde het bedrijf bijna in omvang door de overname van het Amerikaanse Freescale.

Ook al is het een tegenvaller voor de directie, er hoeft nu niet langer worden gevreesd voor banenverlies. NXP heeft kantoren in Eindhoven en Nijmegen. Qualcomm moet NXP sowieso 2 miljard betalen nu de overname niet doorgaat.

Deel dit bericht

1 Reactie

Edwin

Na deze mislukte overname hebben we een nieuwe CEO nodig (niet dezen einselgånger uit de USA ,maar dual listed ondernemer cq vriendje uit de UK )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond