Deel dit artikel
-

Rabobank wil iDEAL integreren in app

Rabobank wil met een proef onder 100 personen kijken of een integratie van iDEAL in een mobiele applicatie kans van slagen heeft. Nog dit jaar moet de test van start gaan.

“We willen kijken hoe betalen met iDEAL via de mobiel moet werken”, aldus Gertjan Rösken, Business Development Manager bij Rabobank. “Op dit moment maakt 95 procent van onze mobiele bankierders gebruik van de app. Je merkt dat op dit mobiel gebied het gebruik van de browser afneemt.”

De gebruiker kan straks een iDEAL-transactie afhandelen via de iPhone-app van Rabobank. Het gaat zonder een reader, de gebruiker kan, net als bij mobiel internetbankieren via de app nu het geval is, inloggen met het rekeningnummer en de pincode. “Wij controleren of er een betaalrelatie bestaat en zorgen dan dat er wordt afgerekend.”

Dat betekent dat er bij webwinkeliers voor de proef een mogelijkheid in het lijstje van betalingsmogelijkheden wordt opgenomen. Rösken: “Voor de proef hebben we er voor gekozen een aparte button te tonen wanneer met via de Rabo-app wil betalen.”

Welke webwinkeliers meewerken, dat wil Rösken nu nog niet zeggen. “Het zijn grote en kleine webwinkeliers.”

Het zou een test zijn enkel voor consumenten die een rekening hebben bij Rabobank. Rösken: “Er is ook wel in interbankair overleg gesproken over mobiele ontwikkelingen, maar wij willen deze ontwikkelingen zelf beproeven. We hebben concrete ideeën hoe we dat willen oplossen.”

Deel dit bericht

5 Reacties

Kjeld

Ben benieuwd wat dictator Steve Jobs hier van vindt.
InApp betalingen zijn namelijk niet gedoogd als ze niet via Apple lopen.

Ik ben ook benieuwd of het iDEAL platform aangepakt wordt. Het is namelijk vatbaar voor storingen als zo laatst. Het is belachelijk dat dit platform down gaat als een bank (Rabobank) een netwerk storing heeft.
Veel online winkeliers hebben hier enorme schade door geleden. Kortom, is dit probleem over 3 maanden opgelost?

Klaas

@Kjeld: inApp betalen mag wel zonder Apple zolang het om fysieke goederen gaat en niet om digitale goederen.

Peter Broeder

Snel, makkelijk en veilig mobiel betalen is cruciaal voor de volgende boost in m/e-commerce. De marketeer kan nu effectief Location Based Services en of Augmented Reality inzetten; de aankoop kan in het moment in het “nu” direct worden afgemaakt. Het is wel spannend hoe Apple wil dat het mee gaat profiteren van die betaalApps…. (de omzet van de mobilewebshops).
…..

Paul Brackel

Ik heb hier de op het onlinebetaalcongres.nl gemelde ontwikkelingen weer gegeven.

Paul Brackel

Zie hier meer inzicht in de stand van zaken met Online en Mobiel betalen http://bit.ly/h4W4zy

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond