Deel dit artikel
-

Rabobank koopt internetbroker Alex

De Rabobank neemt internetbroker Alex over van Dexia. Financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt. Per 1 maart volgend jaar dient de overname een feit te zijn. Rabobank zegt nu marktleider te zijn geworden op het gebied van online beleggen.

Alex ging in 1999 van start en heeft ongeveer vijftigduizend klanten. Eind oktober werd de internetbroker door het moederbedrijf in de etalage gezet . Dexia zag de internetbroker niet meer als kernactiviteit. De verkoop houdt ook verband met problemen bij Dexia, dat een fusie was tussen Bank Labouchere en Kempen en Co. De fusie wordt als mislukt beschouwd en beide partijen gaan weer hun eigen weg.

In het juli/augustus nummer van Emerce Magazine meldde Alex-directeur René Frijters al dat Dexia zijn online broker wilde verzelfstandigen. "We functioneren het beste als we zelfstandig kunnen beslissen over zaken als automatisering en huisvesting." Voor die verzelfstandiging was een periode van drie tot negen maanden gereserveerd. " Dexia Parijs moet nog wel beslissen of Alex buiten de core-business valt", tekende hij er toen al bij aan. Frijters meldde naar aanleiding van de voorgenomen verkoop tegenover Emerce dat er belangstelling was "van meerdere partijen" voor een overname.

De overgang van Alex, met ook het onderdeel VEB Bottom-Line, staat gepland op 1 maart 2003, meldt Dow Jones. Rabobank maakte dit bekend in een persbericht dat vrijdag nabeurs werd verspreid. De naam Alex blijft gehandhaafd. Rabobank wordt naar eigen zeggen met de overname marktleider op het gebied van online beleggen met een marktaandeel van 35 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond