Deel dit artikel
-

Radio 538: “Daar waar we kunnen gaan we Buma dwarsbomen’

Een verandering in de betaling voor podcasts aan Buma/Stemra, heeft 538 genoopt alle podcasts offline te halen. Dat is tegen het zere been van de radiozender. “Waar we kunnen zullen we de Buma dwarsbomen”, aldus een woordvoerder van Radio 538. (meer…)

Deel dit bericht

11 Reacties

Dirk-Jan

Ik kots werkelijk van de praktijken van BUMA. Gaat helemaal nergens meer over. Tijd voor de overheid om in te grijpen.

En neem dan ook stichting reprorecht direct mee, nog zo’n onnozele instelling. Verkapte belastingen.

Radio 538: sterkte, Nederland staat achter jullie.

Mark

Go 538! WEG met Buma, de schoothond van de mafiose platenmaatschappijen!

oxana

De beste manier van dwarsbomen is zorgen dat artiesten zelf hun rechten geen beheren via VillaMusicRights en dat zakelijk gebruikers daar hun muziek afnemen.

Robert

BUMA,Tim Kuik met Brein, Reprorecht, de televisieheffing (kregen we laatst binnen) Wat een onzin allemaal. Allemaal maar lekker graaien en graaien. En BUMA, hoeveel storten jullie daadwerkelijk terug naar de artiesten?

Binnenkort luchttax? Je haalt immers ook adem buiten.

Roger

@Mark – denk eerst na voordat je iets roept. Platenmaatschappijen betalen ook aan BUMA/STEMRA…

Johan

Waarom kan 538 niet gewoon een afspraak maken met de artiesten waarvan de nummers in de Podcast komen door vervolgens deze artiesten zelf te belonen?

Tip: Gebruik open source muziek op bijvoorbeeld de telefooncentrale en de BUMA kan je niets maken.

kris

Consumenten die geen televisie of radio hebben, maar wel een computer of mobiele telefoon met internetmogelijkheid, betalen in Duitsland sinds 2007 maandelijks een bedrag van 5,76 euro aan kijk- en luistergeld.

De oplosing

Plaats website in een land dat buiten het domein van de buma valt, dan krijg ze gewoon helemaal niets meer. Het wordt tijd voor een flinke bezem door deze stoffige organisatie die alleen maar en geld denkt.

Victor

En dan is 538 nog een groot, kapitaalkrachtig bedrijf. Lees deze blog eens: http://www.xt3radio.nl/blog/bumastemraiskilling/

Genant hoe Buma een niche radio station kapot maakt hiermee.

wim

ach ja, ze zijn gefrustreerd dat ze de piratebay niet uit de lucht hebben gekregen..:)

LBFORS

Tijd voor een eerlijke artiesten belangen behartiger in Nederland!

De organisatie komt regelmatig in opspraak. In 2006 kwam volgens de VVD maar weinig geld terecht waar het thuishoort; zo had ze voor ruim 330 miljoen euro aan aandelen, waarvan 46 miljoen waren verdwenen.

De organisatie Videma, die over de videorechten gaat, zou ook 19,4 miljoen euro hebben geïnd, waarvan maar 6,3 miljoen uitgekeerd zou zijn. [4]

In 2009 kwam de organisatie in opspraak omdat het websites voor elk YouTube-filmpje een minimumbedrag van 130 euro wil vragen, hierdoor zouden ook kinderen met bijvoorbeeld een Hyves-pagina voor honderden euro’s aan heffingen kunnen krijgen. [5]

In 2011 kwam BUMA/STEMRA opnieuw in opspraak omdat onterecht 2 miljoen euro was uitbetaald aan een onder pseudoniem ingeschreven softwareontwikkelaar, die zijn verstrengelde belangen ten eigen bate inde. Er zou geen openheid over de gang van zaken worden gegeven, ondanks protesten van de leden.

Bron wikipedia

T word tijd dat deze belangen bedrijven eens flink financieel doorgespit worden,
de strijkstok kleeft behoorlijk zo te zien!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond